Grattis Mamma!

Vred om persienerna imorse för att se om den omtalade snön fallit. Men de kändes som om risken var liten med tanke på att de var milt igår kväll och regnet som öste ner. Och mycket riktigt så var de bara en massa löv på marken, och de var uppehåll. Luften var frisk och när jag kom upp på perrongen kunde jag inte annat än le, big time. Stackars Stockholmarna hade gjort sig redo för vintern och sanda hela perongen med små grus. De var ju inte ens halkigt på gatan. Dock var det de igår, men då sanda dom inte. Snö på sten, blir nog bra nån dag...HAHAHAHAHAHA!

Skoldagen flöt på fint. Fortsatt framgång på make-up, känns grymt bra. Nu ska vi börja gå in på lägga eyeliner. De måste jag fin slippa. Eftermidda bjöd på ansiktsbehandlingen. Runt kl 16, då började de spåra. Jennifer som var min kund klagade på värmen under täcket, då kunde jag inte va tyst. Våran sida av salen vek sig i skratt... Å i och med det så fick dom träffa mitt rätta jag. Men jag var väldigt behärskad och tog snabbt upp koncentrationen igen. Vi visar lite åt gången ;)

Sen var de hem. Jag å Malin åkte samma t-bana och handlade på Brommaplan, sen tog jag första tåget hem, eftersom jag hade tvätt tid. Nu hänger de kläder ÖVERALLT, känns de som. Middan åt jag vid halv åtta. Sen städade jag toan, och dammtorkade lite överallt. Tiden har verkligen bara runnit iväg ikväll. Har sett 2 Greys avsnitt (jag vet vad som händer sen=) ), ist för att plugga. Mina klasskompisar tyckte att jag skulle lägga bort böckerna för en kväll, bra förslag!

Kan erkänna att idag ville jag verkligen hem när jag ringde och grattade mamma. Hon var på affärn å skulle göra go midda. Alla andra va ju hemma nästa. Utom Jörgen å Åse, men dom far väl dit nästa helg?! Aja, eftersom jag var sysselsatt har de gått bra iaf. Och min midda blev GRYM =)

Imorgon får vi se vad som händer... förslag: shopping, få en tv, midda, sväng på "byn"?!  Sönda är min å Malins pluggdag, trevligt!


Gardinstång?? =)

Sov morgon imorgon!!! KRAM

Rockabilly Radio, bra stuff!

Snart är de helg...wooho! Fast på ett sätt så känns de inte så wooho. Ännu en ensam helg? Hoppas jag och Malin kan träffas, så jag har någon sysselsättning. De behövs =) Fick sms av Pontus idag, han kommer nog med tven i helgen. De är woohoo =) Tänka sig att Sofia valde en bra karl ändå.  Dagens i-landsproblem: Hur ska jag möblera om så den passar in?

Vi lämnar de tills vidare och går tillbaka till dagen som inledes på ett underbart sätt. Jag ville leka kund först och låg därför ner bäddad över 1h och blev omhändertagen, mums! Sen efter rasten var de byta. Jag tycker de verkligen är mysigt att hålla på med ansiktsbehandlingar, men de är en konst. Än så länge har vi bara bäddat ner, tvättat av smink och smörjt in. Imorgon bygger vi på med massage...mmmmm!

Dagen slutade redan ca 13.45 efter en lektion i yoga. Jag kilade ner på stan och köpte vinterskor om de nu ska bli vinter. Skönt att ha en sko med bra sula också, nu när de är halkigt. Värsta söta, mjuka, varma skorna. Men dom känns lite lös runt fotleden...hm. Ska gå i dom här inne ihelgen och känna av dom.

Väl hemma hade jag fått bara rolig post. Ett brev med massa erbjudanen på butiker på Brommaplan, ett brev med avi till min mobil som förhoppningsvis är lagad denna gång! Sen ett större paket från mamma med ett dusch-draperi. Så fint de blev. Eftersom den var för lång fick jag klippa av den. Satt på badrumsgolvet och höll i med vänster hand, höger tår och klippte med höger hand. De blev page, som är modernt ;)

Annars så har jag dammsugit, tvättat rocken (lyckades sprutta HyÖl på den), läst, läst, pratat i telefon, sett Greys och Bonde söker fru! Samt haft på Rockabilly radio...mmm... Mycke bra kväll med andra ord...!!!

Bilder från badrummet...
  
Blir fint till morgonduschen imorgon. Jag har en snäll mamma =)

Natti Natt!

Ps: tack för alla kommentarer...dom behövs =) Ds
 

Ett kort, några ord...värme!

De blir ett inlägg idag också. Känns som konstigt att inte skriva ;)

Idag så började vi med make-up på morgonen. Vi hade max 10 min att lägga conceler och foundation, på våran "kund". Vilket var lite av en utmaning idag eftersom jag jobbade med Rosita som är lite mörker i hyn, samt hade finnar och röda prickar som skulle täckas. Jobbade på grymt bra, blev klar först och min lärare var extra petig bara för de. De enda hon hittade var ett litet stick just inne vid näsvingen som endast kunde ses vid noggran, noggran granskning *STOLT* Sen efter rasten var de dags att börja lägg ögonskugga med skuggning. Åhhh, så peppad. Ett öga gjorde jag riktigt siris-rosa, men snygg övergång mot ljusare. Ann-charlott, läraren, ville peta till High-lighten och tog helt fel färg och höll på förstöra allt.... såg tragiskt ut de hon gjorde. Så hon ba: "Oj, ja de var nog bättre som du hade gjort. Men fixa de så blir de kanon *hi*. " Kvinna!

Andra ögat gjorde jag isblå/turkos, 2 färgigt ist för 3. Använde 3 men de såg ut som 2. Rosita såg ut som en riktig is-prinssea =) Hon kände sig fin, jag stolt och läraren nöjd. Fick även bra kritik från dom andra, som inte lyckats lika bra ;)! Är bara så nöjd att få lyckas så bra för en gångsskull =)

Sen kom den tunga eftermiddan med anatomi. Mitt i allt blir man nästan gråt-färdig. Hur i hela friden ska detta gå? Har jobbat med instuderingsfrågorna ikväll, och de gick så där. Gjorde inte alla eftersom jag och Malin från Sälen ska sitta med de imorgon på lunchen. Vi kanske ska hitta på något ihelgen också, eftersom vi båda är "outsiders" här nere.  Skoj skoj!

Kollade min brevlåda idag och hittade min hyra, ett annat brev å ett VYKORT =) De var från Sofia, när hon va i Kenya förra veckan. *MYS* Saknaden blev total igen!!! 3månader kvar tills hon kommer hem! Och om 51dagar kommer jag hem =)

Ikväll har jag manist letet Greys på internet. När jag äntligen hittade rätt avsnitt, så var de ett dubbelavsnitt med förra veckans. Så jag satt och försökte "spola fram" så fort den hade buffra. Tillslut tryckte jag förlångt och fick börja om. 15min innan de "nya avsnittet" kommer, så hänger sig allt. Eller tydligen fick man bara se 112min/tillfälle. Vilket jag inte gjort!! Ska in på den sidan imorgon ist...!!!! MÅSTE SE!!!!!

Imorgon slutar jag kl 14, yippi. handling och städning på schemat!

KRAM

Ordinary day

Nu har verkligen jag börjat tappa lusten och tankarna vad jag ska skriva här. De händer ju inte så mycke "spännande". Kanske ska skriva mindre sällan?? Aja... tar väl kort hur dagen varit...!

3h anatomi om Epitelvävnad, till slut snurrade de ,mesta bara runt runt. Har suttit nu ikväll och läst igenom anteckningarna. Å de går in, men ändå inte. Imorgon får vi ju instuderingsfrågor att besvara. De är mer effektivt för då kommer tänket igång på ett annat sätt. Så nya tag imorgon.

Annars hade vi make-up. Jag å Gunilla hade grymt flyt och var klara i god tid med grunden. Sedan gick vi igenom de här med ögonbryn. Men de är skit svårt, när vi har 3 brynpennor på en hel klass, med konstiga färger. Alla såg ganska roliga ut, Vissa hade jätte mörka, andra röd/bruna, vissa tjock och andra långa. Övning ger färdighet ;) Och imorgon har vi samma lektioner, fast tvärt om.

Kom hem vid halv sex, efter jag hade handlat grönsaker. Kände mig stressad. Slängde in rocken i tvättmaskin, lagade GOOOOO kycklinggryta, hämtade tvätt, åt, diskade och kollade mailen. Plötsligt var klockan strax efter sju. Så läste lite, gick igenom ordlapparna. Lusten verkligen i botten. Så jag tog itu med mina bryn som behövde de, märke vi idag. Sen behövde naglarna filas, å lackas. Lika bra att öva. Så sånt små pyssel har de blivit ikväll. Jörgen ringde just. De va lite små kul, hade faktiskt tänkt ringa han, men trodde han va och hämtade Åse. Å han ringde när han satt å väntade på dom ;) Kul kul!

Nu ska jag isäng!!!

KRAM

Lunka på...

Nu börjar de kännas som om jag kommit in i vardags-lunken. Jag och mig själv är lite oense om vissa saker, tex att de borde skrivas en riktig handlingslista, som förra veckan. Då gick de skit bra, och idag kom jag hem utan frukt å grönt...Why? Var så sugen på att göra värsta salladen... men men.

Vi hade iaf vår första ansiktbehandlingslektion idag. Gick igenom lite hygien, sängarna, arbetsplatsen och allt sånt. Sedan turades vi om att leka kund och teraput. Man skulle hämta sin kund, få henne att ta av sig till Bh, bädda in henne och förbereda inför en ansiktsbe. När man fått godkänt och kunden låg nerbäddad, så skulle man hjälpa kunden upp osv. Väldigt lärorikt. På torsda bygger vi på med att tvätta av kundens smink. Roligt!

Efter lunch fick vi produktinfo om Babor, märket som skolan använder. Vi gick igenom ansiktsrengöring. Ska bli väldigt kul, och intressant att prova produkterna. Eftersom dom har patent på en slags rengöring.

Sen har de inte hänt så mycke spännande. Pratat med Nicke, Emma, Sofia och Mamma. Mamma har hämtat sin nya bil idag... vill köra ;) På tal om att köra. Sist jag va hemma å körde gick de ju som sagt inte så bra när jag blev påkörd. Men idag gick brevet ut om att han är helt vållande, och att bilen nu kan lämnas in på service, härligt!

Annars så har jag försökt trycka in fler latinska ord i mitt huvud, inte lätt. Tillslut kändes de bra och jag tog en paus och fick prova mitt nya headset. Något jag länge velat ha, och köpte därför en för att pröva. De är med bluetooth ;)Måste bara nämna en liten sak jag roade mig med idag. Vi går alltså en "skönhetsutbildning" och mitt i allt på lunchen så sitter Cattis å pratar om sin man och berättar att han gör hydralpumpar och slangar. Alla tjejer ser ut som frågetecken och undrar vad de är. Cattis rodnar och får inte fram så mycket... Så då gjorde jag en enkel förklaring och alla förstår. Samtidigt som dom undrar hur och varför jag vet sånt... Med min uppväxt och mina vänner är de svårt att missa såna saker ;)

Nu ska jag hopp isäng... 3h Anatomi väntar imorgon på morgon!!!

En sån dag...

Idag har de varit en annorlunda dag, på ett bra sätt. Vaknade flera gånger, men klev upp vid 9.43. Var ju som taggad över att mina saker skulle komma. Klädde på mig, åt frukost osv och bara väntade på att mobilen skulle ringa. kl 10.48 sitter jag vid datorn, som visar 9.48?! Kort förvirring innan jag kommer på varför... SUCK! Dagen blev plötsligt en timme länge, hm. Iaf så ringde Nisse strax efter 10 och sa att grejorna skulle komma med Emil och Christoffer. Perfekt! Å även min kamera, som dom inte använt..(inga kommentarer). Dom är lite speciell dom två, men snäll iaf!

Vid halv tolv ringde Emil då var dom utanför, å bad mig komma ner. Problemet var att dom såg husen, men svägde inte. Så där ute i regnet fick jag stå i 10min. Sen bar vi upp allt i ett svep. Emil gick huse-syn medan jag tömde en kartong för att skicka med den hem. Så på gam-sängen var de ett berg av kläder.

När dom åkt packade jag upp kökslådan... Lite tajt om utrymme. Och mitt i allt kaos ringer Nicke och säger att han å Elina är utanför. Kul att träffa dom några minuter, men de kändes lite hemskt med tanke på hur de såg ut här inne! Men men, shit happens. Efter de var de bara att börja sortera och packa in. Mamma hade lagt ner bra saker efter jag åkte tex galgar, en toavagn å borste, burkar och sy-kit..Perfekt!!

Idag har jag alltså haft besök, prata med Hanna, Linn å Zandra, fått min flyttsaker, ätit på en tallrik och ur ett riktigt glas (annars har de varit kåsa å plastmugg), fyllt mina skåp med mina saker och sett en film i min mys-säng och bara njutit av kvällen i mina TJOCK-SOCKAR!  =) Siv-Göran (fläkten) fick vila!

Nu ska jag krypa ner bland mina kuddar, under mitt vintertäcke.

Natti natt.... =)

Ps: Kommentera bilderna =) Ds

Mi Casa..

Nu när min kamera kommit hit NER (säger alltid upp), så passade jag på att ta några bilder. Kameran innehöll några bilder redan från Nisse och Fredrik, ej lämpliga, så jag är lite orolig vad kameran varit med om...!!! Här kommer iaf lite bilder från rummet..


Mitt i all uppackning. Har iaf fått in alla kläder...

Min mys säng, med 2 kuddar å vintertäcke =) Mitt badrum..

Gardiner, och Norrlands-tröjan...hihi. Ingen fönsterbräda...

Ingen plats för kartongerna och väskan. Sen ser ni min fina anatomibok "Atlas över människokroppen"


TRAGISKT!!!!!!

De gick bra att jobba på bolaget idag. Mycke folk, trevliga kollegor och de gick fort. Var lite lagomt sliten då jag åkte hem strax före 16. Men jag passade på att göra ett ryck och plocka bort min ren tvätt samt städa badrummet. Ludd, ludd ÖVERALLT, trots att jag dammsög i torsdags. Jag var super noga idag och sköljde med duschen överallt å med medel. Sen skrapade jag ihop allt med fönsterskrapan jag har där inne. Och avslutade med att torka torrt på hela golvet med en trasa (har ingen golvtrasa). Super fint, men hittar fortfarande ludd! Jag blir tokig....! Handduks byte imorgon OMGÅENDE!

Undrar när som kommer imorgon? Har inte hört något från Nisse, och han svarar inte på sms. Lär väl märka om inte annat.

Har haft GRYMT TRÅKIGT IKVÄLL!!!!!!!! De stör mig på många sätt, av flera anledningar! Såg nyss på film. Hade koppla in externahårddisken i ena uttaget och datorn i andra. När filmen var slut skulle jag sätta i värmefläkten ett tag för de är grymt kallt! Men nu just då var de slut på ström även där... Så nu har jag ingen ström. De står i kontraktet att vi ska stå för säkringarna själv... Men vart är skåpet då????? JAG BEHÖVER STRÖM!!!!!!!

De gjorde just min kväll ännu sämre...nu ska jag gå å sova eftersom allt är ju dynga hur som!! ARRRGGRGRGRGRH!

HEJ DÅ!

Tillägg: I min bittra värld började jag fundera på varför datorn fortfarande gick på ström, och inte batteriet. Så jag provar uttagen och plötsligt fungerar ALLA, även dom i andra uttaget! De finns någon för mig...TACK!

Hänger du med? =)

Imorse var de en sån där morgon då jag skulle betalt en del för att få sova vidare. Även fast jag varit dyng trött på kvällarn tar de minst 45min innan jag somnar. Kan väl inte slappna av riktigt än, men inatt hoppas jag trenden vänder!

Drog mig iaf ut i blåsten och mot skolan för vår 3h lektion i Make up. Vi behövde inte ens sminka oss hemma innan, så skönt! Vi provade och kände på lite concelers och neutaleserare, sedan visade Ann-charlotte lite små knep. Även jag passade på att sitta model inför klassen. Så grymt lyxigt. Sedan skulle vi lägga en grund på varann. Idag så arbetade jag å Sara (kiruna) ihop. Jag fick börja på henne eftersom jag var redan hel sminkad. Jobbade mycket med att få ett så jämt ansikte som möjligt, gärna lite docklikt. Å jobba med kontrafärger för att ta bort färger och sånt under ögonen. Tex använda grönt mot de röd osv. Inte lätt att tänka färgcirkeln, men väldigt givande. Ann-charlott blev väldigt nöjd över vad jag åsta kommit! *YEY*

Sen på rasten fick jag tvätta ansiktet så Sara skulle få prova. Riktigt skönt att sitta å bli ompysslat, och lärorikt. Vi har så grymt bra borstar, på tal om ingenting =) Så som ni förstod var kl 12 ganska fort och vi gick ett gäng ner på Stureplan på Espresso house och åt lite lunch. Jätte trevligt, men samtalsämnerna spårade ut ang vaxning...haha! Stackars dom som satt breve...!!! =)

Sen var jag trött, men jag shoppade ett par nya mjukisbyxor och knästumpor och handlade innan jag åkte hem. Upp för alla dryga trappor. Samlade ihop tvättsakerna och ner bort till tvättstugan 2 hus bort. Den bittra sanningen: På 4 hyreshus finns de 1 tvättstuga med 5 maskiner. När man bokar 1h får man 2 maskiner, så ni kan ju lätt räkna ut hur mycke tider de finns...! 1 maskin är en stand-by maskin som ej kan bokas. Efter 42 trappor hade jag en ren tvätt, men inga rena handdukar för dom glömde jag. Men de kommer ju rena på sönda. Annars så hänger nu dom rena klädera på gardinstången, och sockar och trosor å duschdraperistången. Hängde trosorna i draperi-ringarna, annars skulle de aldrig få plats!

Midda blev de äntligen runt 19. Trött nå så tragiskt. Så jag har renskrivit mina make-up anteckningar, samt sett Bonde söker fru. Lagomt jobbigt. Något som är jobbigt är att jag har 2 eluttag å en sån där på väggen har sluta fungera....WHY!!!!!?

Nu ska jag nog gå och börja skrubba bort allt smink. Känns som en stor kaka i ansiktet. Sen ska jag nog isäng. Sov morgon till 8 imorgon kanske?! Börjar ju 9, så de blir nog lämpligt!

Innan jag avslutar för kvällen så måste jag bara berätta om senaste kändis-nytt här. Förutom att jag såg Mattias Holmgren (fd sångare i Barbdos) i Alvik när jag kom hit förra fredan så har vi en kändis på skolan. Kayo, fd sångare i Afrohdite och programledare i Fångarna på fortet osv. Hon läser samma som jag, men i en tidigare klass ;) Detta håller jag Sofia uppdaterad med..hhihi!

Go natt och KRAM

Du vill ha mig =)

Torsda idag... Veckan har som gått så sakta, eller då är de väl de att de är så mycket nytt på samma gång. Nya människor, nytt boende, nytt levnadssätt, nya och gamla ämnenn på främmande språk osv osv.

Idag började vi med hårbottagning. Massa teori om hur ett hårstrå är uppbyggt, växer och vilka hår som de finns och varför. Ja de mesta med andra ord. Alla lärare vill ta den tyngsta biten första och tenta av de...Oj! Fick 18 instuderingsfrågor att göra tills nästa lektion den 4:e, och jag har gjort alla nu ikväll *Stolt pluggis* Läraren är lite speciell, men duktig på att vaxa. De såg så lätt ut när hon gjorde de på Marias halva ben. Inte sugen på den smärtan, men kul att prova ska de bli iaf.

Efter lunch hade vi Make-up. Dom har skaffa en ny lärare där. Hon äger en egen liten butik så hon pratar och relaterar ALLT till vad dom har och hur dom gör... DIREKT reklam. Hon låsas kunna lite om märket vi ska använda och säger att de är ju lika bra som de dom säljer osv.. Samtidigt som hon räknar upp alla rabatter vi har hos henne. De känns så olämpligt. Hon gick iaf igenom en grundteorin i hur man lägger en Make-up. Äntligen något jag verkligen kunde hänga med i på en gång och njuta av, samt inga skumma, jobbiga latinskaord *TACK*. Imorgon har vi ju också Make, så då ska vi jobba praktiskt och lägga grund....UNDERBART! Sen slutar vi, kort dag! *YEY*

Idag åkte jag hem direkt efter skolan. Kollade som vanligt mailen, och sånt innan jag började laga midda. Hade trelivgt sällskap på telefon, sen kom även Carro in i köket. Vi stekte på varsin spis, å ena ha ingen fläkt. Den hade hon å de blev en enda stor dimma...haha! Vi fick vädra! Sedan lånade jag Carros dammsugare, eftersom hon å Hanna inte tycker jag borde använda den som finns i korridoren, den är en hälsofara?! :P Dom tjejerna är underbara! Så nu har jag fint på golvet och i badrummet. Min handduk har ju luddat järnet, på hela mig också! Så de ska med i tvätten imorgon! Imorgon blir de verkligen en fixa och dona dag när jag slutat. Handla, städa, tvätta å plugga- ultimata fredan?!

Måste bara nämna en lite små rolig sak. Som jag sa igår så fikade vi efter lunch på Café. Jag, Minna (från här), Sara (Kiruna) och Carro (skelleftå) sitter och diskuterar utgång...
Minna: Men azzså jag är såå trött på Stockholm. Man umgås bara med samma folk och går i zamma affärer. Sen finns de ju tyiyp bara ETT utställe...
Norrläningarna bröt ut i skratt... Den tjejen vet inte vad hon talar om!

Nu ska jag isäng, ska ju egentligen ligga i sängen kl 22.30, så nu måste jag skynda mig!

KRAM PÅ ER!

Ps: Jag har tänkt döma min vän värmefläkten... Förslag? Sven är ju någon annans.... :P Ds

Det är mycket i mitt Caput

Caput är alltså huvud på Latin. Ikväll skrev jag när alla kroppens delar på små lappar, svenska på ena sidan och latin på andra sidan. Si så där 28ord kanske. Imorgon blir de nya 28 ord mer rörelser och riktigtningar, som är olika om dom är olika om de olika om de är inom truncus (bålen). Många svåra ord, men jag hör kört kroppsorden 3ggr ikväll och haft ca 3fel, som minst! Passade även på att gå igenom alla 16 instuderingsfrågor vi fick idag. Lämnde dock 2, för jag fattade inte vad hon ville/menade! Så de känns som jag varit flittig idag, fast kanske inte om vi tar de hela från början....

Imorse som sagt började vi återigen med 3h anatomi, med 30min rast i mitten.  Idag gick vi igenom cellära. Tillslut hänger jag med riktigt bra, men de är väldigt mycket hon hinner ta upp på dessa timmar! Och jag skriver anteckningar och på papperna vi får och allt är så logiskt tills man kommer hem och ska hitta svar till instuderingsfrågorna- BLACK OUT! Men efter ett tag när man suttit kommer lite tillbaka iaf. Om någon vecka när man är mer varm i kläderna och mer van att studera igen, går de nog galant!

Efter anatomin åt vi lunch, sen gick vi i grupp 2 och 3 och fikade. Eftersom vi hade 1 resp. 2h hål, innan Yogan. De var skönt på yogan och trött blev jag. Provade iaf ut min rock och strök den innan jag gav mig ut en sväng på "stan". Inte sugen, men var tvungen. Vita sockar, och trosor måste man ha på skolan, eller de ser bäst ut så... *Inga kommentarer*! Mitt mål på stan var Clas Ohlson, och jag hittade de och köpte en VÄRMEFLÄKT! Så otroligt skönt de är när den är igång, låter lite men jag får värme vilket är de bästa!

Var som otaggad på de mesta när jag kom hem. Kollade på mina sminksaker som tröst för att orka laga midda. Middan kändes B, tills Hanna kom in i köket och pratade. Hon är jätte trevlig, precis som Carro som tipsade om fläkten. Jag börjar äntligen lära mig namn! Iaf så när jag pluggat och klockan började närma sig 21 så kände jag att jag kan inte missa Greys. Så jag trippade bort till Hanna som blev glad för lite Greys-sällskap. Så nu mår jag bra igen, efter en lite trög dag! Imorgon har vi Hårbottagning (teori), sen Make-up...hihi! Vill jobba praktiskt!!!!!!

Nu ska jag sova...grymt trött här i värmen ;) Först måste jag bara vissa min nya favorit...


Visst är den fin....hihi! Åh den är MIN MIN MIN =)

Sov dags, som sagt. Imorgon måste jag städa tror jag, köra en tvätt och plugga...de njuva livet?! På sönda kommer mina saker :D Nu ska jag göra igång en daglig borsta-tänderna-låt =)

KRAM

Ps: De blir inga personliga meddelanden idag...DS

Lucky me....

Go kväll i stugorna!
Förstår att ni alla sitter och väntar på den dagliga rapporten. Vanligtvis Åse iaf, men hon har idag redan fått den per telefon och Hanna också. Fast ni andra måste ju också för höra om de sweet life här nere =)

Tungt var de iaf att kliva upp. Gick isäng redan vid 22.30, men min käre granne Robin (ni lär höra mer av honom se) han hade vänner på besök. Tror dom spelade Tv-spel, hörde allt! 23.45 bankade jag på hans dörr, vid halv ett blev de tyst *SUCK*. Även Sebastian som bodde här förut hade problem med honom...!

Men nu går vi vidare till de roliga. Vi började dagen hårt med Anatomi. Idag började vi lite att kolla på kroppensdelar på svenska och självklart LATIN. Imorgon blir de om cellära. Så efter imorgon ska vi börja med instuderingsuppgifter, och jag gissar att de är lika bra att börja studera latin. Än så länge är modet på topp! Efter de kom lunchen. I Stockholmstakt gick jag några kvarter bort till en kiropraktor. Och mycket riktigt var låsningen nere i ryggen tillbaka, så hon gav sig på den samt nacken. Tjejen är ju våldsamare än Kerstin, men grym! Få se om de blir återbesök på freda, de ville hon helst om de inte kändes 100. Jag håller tummarna!

Väl tillbaka slängde jag i mig mina mackor och frukt som jag tagit med mig eftersom jag visste de skulle bli lite tajt om tid. Sen kom en sån där *Hallejuha-moment* då vi fick vårat sminkkit, samt ett sånt där bälte fullt med penslar och borstar... Oberskrivligt lycklig! Sen gick vi ett varv i skolan innan Anna-Cari lekte skoaffär och vi fick hämta våra skor. Imorgon kommer dessutom mina kläder *IIHH*  Sedan provade vi brandvägen, innan vi fick sluta. Jag å några till gick in på gymmet nederst i vårt hus och fick en rundtur.... Ännu en himmelsk upplevse! Klinisk rent omklämdningsrum med shampoo, balsam, hårspray och handdukar. Styrkesträningsmaskiner i högsta klass, Tv-skärmar i alla löpbandmasikner, cyklar och vissa andra maskiner också. Å jag ha inte ens en tv här...! Sen i priset 2h med en personlig tränare, och dom har grymt roliga pass (censur) Tror jag ska börja träna där!

Dagen var ju inte slut där. Glad och lycklig åkte jag till Bolaget på Brommaplan, eftersom Magnus, butikschefen, försökt nå mig. Kortfattat, jag börjar på lörda. Dom beställde hem nya arbetskläder till mig eftersom min kommer på sönda. Jag har så mycke flyt just nu, och sprudlar av glädje! De känns som jag tagit ett stort steg i rätt riktning för en gångs skull och får så mycke mer...! Tack Åse för alla peppning att våga ta steget! *Tihihi*

Lyckligast Norrläningen i Stockholm just nu:

Nej, jag har inte klippt mig. Har just tagit ut dagens uppsättning ;)

Imorgon ska jag försöka mig på ett kort (kortare) inlägg :P

Kram

Zandra: Mamma ha köpt en ny vit till mig =)
Mamma Fransson: Börjar bli lite orolig att du har för tråkigt utan mig på dagarna... Smset du skickade idag, de är ju värre än Nicke å Tord :P
Mini Fransson: Du behöver lite fototid, ingen tvättmaskin. Och snälla, se din mamma! :P
Åse: Tänk om min tur fortsätter och de du trodde hade hänt händer... Hm! Hoppas ;)

Student


Från och med idag så är jag student. Dock inte sån student som får bidrag och rabatter, utan jag går den hårda vägen med lån. Dock har jag inte tagit från lånet än, eftersom jag har lön kvar och får september lönen snart också. Ska nog försöka köpa allt på min behöver-lista. Sånt tråkigt som tvättmedel, skurmedel och en tvättkorg. De bra är ju att de är såna kostnader som inte kommer varje månad. Snart är de ju lika bra att börja med julklapparna.... Vad önskar ni er? Snälla, skriv önskelistorna tidigt, jag måste planera min budget och hur allt ska rymmas hem över jul :P

Nu ska jag sluta svamla om julen... Åse har skickat fina sms om att hon vill ha utförligt om hur första dagen var, så de är väl lika bra jag berättar =)

08.30 ringde väckarn och jag drog mig ur sängen med skolan i tankarna för att ha något att se fram emot. Skulle åka Rälsbussen(t-banan) kl 9.44, så jag var i god tid där borta. Dock så har de regna i natt och "fel löv" låg på spåren och de kunde va halkigt, så de mesta var försenat. En klump i magen, men jag har 2 linjer förbi mig, så den ena kom 9.44, perfekt! Väl inne i stan så hade nån flytta min gata, men lite logiskt tänkande hittade jag igen den och tog mig till skolan.

Åkte upp till en av våra våningar och gick in i teorisalen. De satt kanske 8-10 tjejer/kvinnor där redan, glest, tyst. De enda som lät var när någon kom in och man sa hej. Tillslut kom Anna-Cari (hon heter de), vår rektor. Hon är så härlig, och glad och har den underbara värmländskadialekten. Efter lite pappersgenomgång, presentation osv så fick vi fika. När vi kom in i salen igen log de väskor på våra bord, ett nagellacks kit och en HEL PÅSE med "arbetsredskap". Filar, pennor, mascara, saxar, tänger och hälften har man ingen aning om vad de är. De kändes som julafton! =) Vi gick igenom schema lite också. Man har 2 lektioner/dag oftast. En på förmiddan, och en på eftermiddan. Mycke bra! Sen var de kläd och sko provning, spännande. Efter de gick alla hemåt med leende på läpparna.


Lite av de som vi fick...resten i påsen på sängen ;)

Imorgon blir de först vår första anatomilektion. På lunchen ska jag till en kiropraktor. Hon föreläser även på skolan ibland. Måste göra något åt min rygg. Så lite massage, eller nu vad hon gör kanske får igång den igen =)

Veckans schema:
Tisda: Anatomi och Info
Onsda: Anatomi och Yoga
Torsda: Hårborttagning  (AJ!) och Make up
Freda: Make Up, vi slutar kl 12!

Avundsjuk? Jag längtar =) Kom hem helt lycklig och peppad. Så jag gjorde biffar för första gången, inte som mammas, men bra försök. Sen när jag diskade fick jag sällskap i köket. Så kul att ha någon att prata med, och hon tipsade om olika saker och vi pratade om min utbildning osv. Plötsligt vill alla va med mig ;) Jag måste nog köpa en värmefläkt, de har hon. De är ska va 20grader, men på natten blir de ännu kallare och de drar från fönstrena, huva! Längtar efter mitt andra täcke och tjocksockar....!

KRAM KRAM

Zandra: Ingen toa-borste till mig? Eller duschdraperi?
Mamma Fransson och Nicke: De var inte bredden jag var ute efter, de var en bonus. Måste ju hålla ryggen i bra skick om jag ska orka vaxa folk ;) Så inga sängkompisar på G.

Som man bäddar, får man ligga

Och inatt blir de nog bra =) För idag har jag inte gjort mycke vett. Duschat, filat naglarna och gjort matsedel. Tänkte fara och handla också, när jag liks skulle in till stan med Emma, men den trippen blev inte av. Tror jag hittar ändå. Så jag har bara slappat idag.

Pratade med Sofias Pontus i Södertälje om att han skulle hjälpa med mig med att köra en bäddsoffa till mig. Så jag började leta en lämplig. Ringde på några men fick bara svar på ett ställe. Sen hittade jag en soffa här i Bromma, kanske 2 km bort. Hon svarade inte, så jag skickade ett sms och bad hon ringa mig. Och de gjorde hon. Jag sa att jag gärna tog den osedd (de var bra bild på blocket), men att de bästa skulle vara om dom kunde hjälpa mig få hit den. Hon tyckte de lät kanon, så redan efter halv åtta var dom här. Jag behövde bara bära 2 kuddar, helt underbart! Så här ser soffan ut, om den är som soffa...

De är alltså en soffa från Lycksele-serien på Ikea, 1år gammal. De enda felet var att sömnen mellan rygg och sits på överdraget hade gått upp. Jag gav 600kr för den, en ny kostar 3000kr... Fynd!

Så jag slet genast ur gam-sängen och bäddade i bäddsoffan. Tog 2 bilder med web-camen, eftersom datorn vägrar acceptera mobilen.
Nu har jag 140 i bredd ist för 90, och väldigt mycket tjockare och skönare madrass. För att inte tala om kudden jag köpte igår... Den bästa kudden jag haft!

Så lycklig är jag över mitt fynd. En tv på de här och mina andra saker från Vännäs... Då ligger jag på topp :D

Imorgon är första skoldagen, så de känns bra att få sova gott så jag är pigg och utvilad!

Mamma Fransson och Johanna:
Nu väntar jag på ert besök =)
Syster Sofia: Jag behöver hjälp... ta med symaskin å kom =)
Nicke: Säg ingenting, vi tar dom fula kommentarerna sen :P

Hörs imorgon!! KRAM

Ännu en dag...

När jag skulle isäng igår så klädde jag på mig 2par sockar, linne, tights. Under täcket hade jag ett badlakan och min kudde bestod av ett par mjukisbyxor, shorts och ett X antal par trosor. Har vaknat varje gång jag tänkt vända mig. De gör bara så ont i ryggen, och de är verkligen som att ligga på en träplank. Tvångs somnade om flera gånger och tillslut var de dags att ta sig ur sängen...aj!

Tog en lugn morgon innan jag åkte in till stan vid 12. Vandrade runt i min egen lilla värld, jätte mysigt. Sedan gjorde jag ett ryk och gick på Hemtex och Åhléns och handkade en kudde (halva priset), en filt (halva priset), 2 muggar, måttsats (mörklila), väggklocka (tickar för högt, ska nog lämna tillbaka), pennor, galgar. Mycket nöjd, men eftersom min axel känns som ett stort blåmärke så tog jag en fika med mig själv och vilade. Strossade lite till, sen var jag nöjd och åkte till Brommaplan. Handlade lite små saker och åkte hemåt. Nu känns de som jag börjar har en grund att leva på, bara några små saker som fattas.

Imorgon ska jag göra en matsedel, fila naglarna och peppa måndag. Trots all smärta, kyla, och ett tomt ekande rum så är jag glad. På stan gick jag bara och myste. Sen så finns de en Sim- och idrottshall 500m från mig. Längtar efter att få börja träna. Mina kläder kommer nästa vecka, så jag tror jag ska börja simma då och mjuka upp ryggen. Härligt!

Måste även berätta om nått tråkigt... Satt och läste på vk.se idag, som varje dag. Läste om en allvarlig olycka mellan Umeå och Vännäs, då kom samma känsla som jag fick i USA när Erik omkom. De är någon jag känner som är inblandad...!  När jag pratade med mamma några timmar senare säger hon att "Svenka", Cathrines man omkommit. Cathrine är delägare i bla Hotel Vännäs. Håkan och någon hans barn var också med. Dom överlevde med änglavakt. De går alldeles förfort ibland, men vi måste leva vidare ändå. Vila i Frid Svenka!

Imorgon bjuder jag nog på bilder från rummet...!

KRAM

Go kväll Norrland

Idag har jag tänkt berätta om min första dag på mitt nya liv....

06.45 ringer väckarn, efter en natt med dålig sömn. Drömde flera gånger om datorn som bara bråka osv. Så jag låg på hel spänn och vaknade många gånger. Ryggen tyckte inte om detta! Iaf så när jag kliver ur duschen och går till tvättstugan säger mamma:
- Regnet vräcker bara ner
Jag tittar ut och ser snön fall, och försvinna lika snabbt när de når marken.
- Mamma de snöar ju!
Mamma som redan var stressad blev då även orolig över vinterdäcken som inte är på bilen osv. Om ni känner mamma så kan ni nog gissa vem de var fart på imorse... Inte var de då jag :P

Iaf så tog vi oss till flyget, å jag flög mot ett soligt Stockholm- mitt nya hem. Tog mig på en buss till Alvik, en t-bana från Alvik till Brommaplan och sen tog jag en taxi för att hämta nyckel och få hjälp att "hitta hem". 4 våningar, stor väska, en fråga - Vilket är mitt rum? Hittade 2 dörrar utan namn, så jag låste upp ena och gick in. Så jag hoppas jag är rätt *HEHE*

Rummet har en mini-hall i ljus bruna väggar, de större rummet är små gult, sängen är av trä med en madrss som inte känns, ett skrivbord med 2 hyllplan ovanför. Där ligger mina kläder, eftersom garderoben ej har hyllor bara en stång för galgar. Galgar som jag ej har! Toan är najs, lite farlig tröskel, men klart bäst!

Jag begav mig iaf tillbaka till Brommaplan (en station bort) för att handla. Gick höger för att söka Ica butik, hittade bolaget. Pratade med en butikschef som blev väldigt glad när han hörde att jag kan kassa systemet dom just bytt till ;) Så han skulle ringa mig! *hihi* OM jag gått till vänster vid t-banan hade jag hitta min ica butik, vilket jag gjorde sen. De blev 3 TUNGA kassar att släppa hem. Mina händer är fortfarande sönder, så jag beslutade mig för att de fick bli den enda utflykten idag.

Sen har jag roat mig med att packa upp (10min), laga midda, diska, träffa några i korridoren och tillslut kröp jag ner under täcket breve datorn och såg Mamma mia. De är så GRYMT kallt här. Saknar vintertäcke och tjock-sockar! Elementet går ej att justera heller *bittert*.

Imorgon ska jag ut å shoppa igen. En KUDDE (gruvar mig för natten), en filt och lite annat. Listan är väldigt lång! En vän med bil skulle underlätta, men jag kämpar på så länge.

Så från ett litet ekande rum, med lite värme och en glad blivande student så önskar jag er en trevlig kväll!!

KRAM

Fjollträsk nästa...

Ja jösses, om 12h är jag halv vägs ner flygen till Fjollträsk. Mitt nya hem dom kommande månaderna (året). Och nej, de har jag nog inte riktigt förstått än. Mitt första steg är att ta mig till mitt rum. Å de känns väldigt avlägset, men jag hoppas på de bästa att de går smidigt. Så fort jag har dumpa väskorna ska jag ju ut på shoppingrunda efter lite mat, en kudde och sånt. Får köpa lite åt gången så jag orkar bära.

Just nu så känns de mesta packat, förutom datorn och necesären som ska ner i resväskan. Resväskan är förövrigt långt ifrån fylld. Har inte utökat storleken ens, som man kan *STOLT*.

Dom senaste dagarna har jag packat lite varje dag, träffat vänner och försökt få min rygg på bättre humör. Nu är den fortfarande öm, men jag kan iaf röra mig och tar nån Ipren ibland för att de hela ska gå lättare.

Vill svamla om massa mer, men de kan jag göra i helgen då jag lär ha lite tid över....HIHI! Ring gärna eller skicka ett sms, jag har alltid gratis sms så jag svarar oftast =)

Ha de så bra allihopa! Ni är välkommna ner, Beckombergavägen 5!

KRAM KRAM

Ps: OM jag är lite seg på svara lr uppdatera så kan de bero på att min datorbråkar, och min mobil ska in på service för 2gången på 1 vecka...Ds

Plötsligt händer de...

Dom dagarna som skulle bli så bra, blev de. Jag hade de kanon bra i Övik. En lunch och en midda med Elin, sen en hel dag hos Lundgrens. Hilde är verkligen den sötaste ängeln, blir verkligen jobbigt att bo så långt bort. Speciellt nu när hon växer så grymt fort! Tur att de är nära till jul iaf! Jag landar i Umeå freda den 19/12 kl 21.10 ;)

Bokad nyss även flyget ner på freda. Flyger kl 9,30, så de blir tidig morgon ;) Men förhoppningsvis är allt packat torsdakväll. Mamma kommer att va hemma och övervaka/hjälpa till, så de känns bra. Speciellt nu när ryggen mår dåligt. Ja, de är väl lika bra jag berättar vad som hänt....

På fredakväll så åkte vi och såg på Rally Brudar, en kanon film. Kände mig lycklig och glad efter Övik osv. Sedan körde jag själv hem. Hade en sån där otäck känsla i kroppen, men allt gick bra. Svängde förbi på kyrkan en sväng, sedan körade jag några av ungdomarna hem till Vännäsby, innan jag själv skulle hem och sova. När jag sitter och kör efter Umevägen, kommer känslan och jag kör så där 40km/h eftersom de hade varit mycke ungdomar ute. I andra korsningn från köpingen (Umevägen-Drottninggatan (hörnet vid ABF), den korsningen har dålig sikt om man kommer från Drottninggatan. Där kommer de plötsligt en BMW utkörandes när jag ska passera. Jag nitar och väjer, han bromsar *PANG*! Mitt högerfram hans vänster fram. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJ! Inte igen,bilen ska ju säljas, neeej! Allt bara gick runt i huvudet. Han fick backa undan sin 1 vecka gamla BMW. Hans framskärm tog i däcket, och Kias kofångar, varselglas, blikersglas måste byta. De är de som syns utan på. Killen som va 19år, haft körkortet nästan 1år, tog på sig allt. Han körde alldeles förfort för en sån utfart, plus att han hade väjningsplikt. En kvinna stod breve när allt hände, som jag halvt känner, så hon hjälpte till att ta alla uppgifter osv. Jag bara skakade av ångest, chock och allt.

Igår när chocken släppt och jag vaknar med huvudvärk, så börjar jag känna av i ryggen och nacken. På eftermiddan åkte jag och mamma på akuten för att få de hela på papper. 4h väntan, 5min prat med läkaren. Sträckning i ryggmuskel, så vila och värktabletter  tyckte han jag skulle satsa på. Lycka till med de! Ont, de gör de iaf!

Så nu ska jag nå gå och vila ett tag, ryggen värker mindre när jag ligger ner.

KRAM


Min favvo-tjej!

Sötare finns ju inte...hihi!

Inte lätt att ta gruppbild med mobilkamera...

Ticket to....

Nu har flytt-tankarna verkligen slagit till. Har även haft min första dröm om skolan. Jag kom 2 dagar försent, så jag fick inte gå utbildningen. De var inte skoj! Var skönt att vakna och inse att de trots allt bara var en dröm!

Saker som jag pysslat med inför flytten:
* Fixa flytthjälpen (Nisse och Fredrik)
* Beställt Telia mobiltbredband, som borde komma i veckan
* Adressändrat
* Packat ner alla kökssaker som jag har hemma
* Även packat sånt som kan packas i lådor
* Betalat min första hyra
* Haft avskedsmidda
* Blivit bjuden på lunch =)

Har lite ågren över nästa freda. Då jag ska flyga ner själv med alla saker, ta mig från flygplatsen (detta känns lugnt) sen kommer de här med att hämta nyckeln. Lättast blir väl att ta en taxi från station till Betel och sen till mitt hus. Då slipper jag både släpa saker och tappa bort mig?! De löser sig nog. Måste nog börja med att boka biljetten ner, börjar bli dags. OM jag ska vara ärlig så har jag bokat min biljett hem till jul ;) Så den är klart å be´tart!

Annars så är de lite jobb imorgon. Vi ska bada, härligt! Sen kör jag ner mot Övik. Midda med Elin och J, värsta mys! Sen vidare till familjen Lundgren. Så härliga dagar väntar!

Tänkte avsluta detta inlägg med en bild som kom med ett MMS idag..


Troligen är detta mitt hus, eller grann huset. De trodde Emma iaf! ;)

KRAM

Ps: 10 dagar kvar här....Ds

Avskedsmidda

Kul att ni äntligen börjat kommentera igen, de är ju de som gör de roligare att svamla vidare =)

Iaf så har jag haft en liten "avskedsmidda" för "närmast sörjande vänner". Vi var 6st som åt, så de saknades en hel del. Till efterrätten dök Jelle å Emil upp, så då var vi 8. Till er andra, ni missade en väldigt god midda. Men jag hoppas få träffa er ändå och umgås innan jag åker!!!! Så jag hinner prata av mig ordentligt. Där nere kanske ja int förstå va dom säg, hehe!

Förutom trevligt sällskap så fick jag paket. Paket utan att fylla år och bli äldre, helt underbart! Jag har fota av sakerna...


Salladsbestick (filbestick), Överlevnadsbok, halsband, Mina och Simons digitala balbilder (YEY), Verktyg (hammaren har dolda talanger!) och en UNDERBAR T-SHIRT!
Inzoomad:

Denna bör bäras första dagen i skolan! =)
Måste lägga in några "gamla" balbilderDen var en underbar dag..... =)

Tiden går så fort när man har roligt! Imorgon är de VM (Vännäs Mästerskapen) på Motorklubben. Sen bandy på kvällen. Vilken bra start på helgen!

KRAM KRAM

Ps: 14 dagar kvar i Norrland.... Ds

I mina 2 rum å (utan) kök

Idag är jag andrahandsägare av ett rum i Bromma. Rummet ligger i ett hus som ägs av Tempus, medan rummet ägs av Betel folkhögskola. Huset finns ca 1min från tunnelbanan i Åkeshov, och de tar nästan 20min till city. Rummet är ca 19kvm med toa, och är möblerat. Köket delar jag med dom andra på min våning. Våning 4, ingen hiss! Så bra motion ger de nog.

Mina tänkta planer... Jag flyger ner freda den 17e. Då tar jag med kläder, och redskap för att klara mig en dryg vecka. Söndan därpå (27e) så svänger Nisse och Fredrik förbi när dom åker hem från Rally tävlingen. Och dom har med sig, förhoppningsvis, mina resterande saker. Hoppas på att de går så här smidigt...! =)

Så min största ångest lär komma om 2 veckor när jag ska packa vad jag ska ha med mig min första vecka där nere. Mamma ha sagt att hon ska hjälpa mig så jag inte tar med för mycket, haha.

Annars så börjar de kännas att jag ska flytta och göra något nytt. Blir peppad varje gång jag läser om allt vi ska få göra/prova på. Samtidigt som jag blir lite nervös och funderar på om hur jag ska lyckas lära mig allt på så kort tid. Spännande, minst sagt!

Nu ska jag ta och städa lite. Skulle ha gjort de för typ 2h sen, men då ringde ju mobilen, typiskt. Roligt iaf.

Vi ses!

KRAM

Min blivande adress:

Frida Lundgren
Beckombergavägen 5:2417 (2417 är alltså lägenhetsnummret)
168 54 Bromma

RSS 2.0