Höstlov

Tänka sig, att nu har jag höstlov. Okej, jag är arbetslös och går inte i någon skola. Så just därför kan jag ju säga att jag också ha höstlov, bara för att ;)

Till helgen går dom flesta ansökningstiderna ut, på jobben jag har sökt. Så än är det inte kört?! Jag fortsätter hålla tummarna och söka vidare, utifall att.

Veckan som har gått sen sist jag skrev, har väl inte varit så mkt att hänga i julgranen precis. Jag har städa lite mer, sökt nåt jobb, gått promenader, ja ni vet, sånt som jag brukar ha för mig. Men nåt "ovanligt" har jag iaf tagit mig till. Åkte in till stan i fredags och hamnade i världens trafikkaos.... Det var ju ett område avspärrat pga en bil som hade en läckande gastub i sig. Så stor del av trafiken var omdirigerad. Det var bilar överallt (löning), sen vägarbeten på de. Ja, huvaligen, tack å lov hade jag bara lilla Kian! Innan jag lämnade stan bytte jag bil till Jörgen och Åses, och fick med Nils på bytet. Jag var barnvakt ett dygn och fick riktig kvalitétid med Nils. Vi var och såg SMUlornas genrep, köpte godis, spelade bandy (Nils hade då Sandra som barnvakt, vilket han tyckte var väldigt skoj) och gjorde lite andra små saker. Allt gick väldigt bra, dock var det lite tungt där på lördags morgonen när Nils vaknade och började komma igång. Jag låg å försökte halv sova, men det gick inte så bra. 05.51 gav jag upp, eftersom då satt Nils å sa att de var morgon. Lyckades iaf få ligga kvar tills klockan nästan var 7. Då var Nils less och ville kliva upp, så han började kittla mig under fötterna. Han är inte dum grabben! Tur att de finns barnprogram =)

Idag/ i em har jag varit på "kurs" i Vindeln. Det var den dära bokföringskursen jag pratade om förut. Jag blev dock väldigt besviken eftersom det var nästan bara mot företagen i Vindeln, som den dära karln sköte papperna åt. Han hade ju sagt att dom skulle prata lite om att starta eget, men de där var ju ett skämta. Så jag tror nog jag ska kolla vad Jelle tycker om den hon går, och kanske gå en sån ist.

I övrigt så fyller ju mamma 60år på onsdag. Så hon är väl ganska uppjagad/stressad över de. Men jag tror det kommer gå bra. Det blir öppethus på lörda, skoj skoj! Så de blir veckans höjdpunkt. Hoppas kanske på utgång på hotellet på freda ;) Peppa, så drar vi ut =)

Ha de!
KRAM KRAM KRAM

P.s: Jag trodde att ingen läste min blogg, men ni har avslöjat er själv ;) Så ni kan väl lämna en liten kommentar bara för att :D Då blir livet sååå mkt roligare ;) D:S

Hej å hå

Nu var det länge sen jag skrev här. Om jag ska vara ärlig så satt jag för en vecka sen och laddade upp bilder här, men då hängde sig internet, å allt försvann. Så sen har jag inte orka göra ett nytt försök.

Vad har hänt då sen sist jag skrev? Hm, inte mkt av intresse! Ja var på Rally på lördan, riktigt trevligt. Sen så blev de en lugn sönda. Å i veckan har jag sökt lite nya jobb, tagit dagen som den kommer kan man säga. Så inga större framsteg på den fronten heller. Jag håller fortfarande tummarna för att de ska lösa sig. Har iaf anmält mig till en bokföringskurs. Den börja nästa månda i Vindeln. Tror den var 3ggr lr nåt sånt, perfekt!

I helgen har de varit full fart iaf. Körde tonåringar till Bowlingen i fredas. Fick köra Nyströms nya Ford *MUMS*. Sen så igår var de inte mkt tid hemma. Åkte redan 8.45 till stan med Simon, Lukas å Nina. Vi for på DIFO (Distrikt fototävling). Oj, vilken dryg dag de blev! Alla bildvisningar drog verkligen ut på tiden, för att inte prata om årsmötet *SNARK* Jag fick iaf två diplom. Det var 45 bidrag inskickade till Ungdomsklassen. Av dom valde dom ut 15st som dom visade upp och hade kommentera. Av dom 15 fick jag med 2. Riktigt nöjd! När allt äntligen var slut, så åkte vi hem. Var hemma kl fem, trött å slut, men de var bara att äta lite fil och ladda om. Jag for å spelade bandy, gick riktigt sämst, men de va skoj ändå. Sen var de bara att fara hem å duscha innan vi for till Jelle å Emil, som hade en liten inflyttningsfest. Folk kom å gick, eftersom knappt någon visste om att de skulle bli av. Men de blev iaf lyckat! Hälften drog till Marias på karokekväll, runt 23. Men jag tyckte de var mysigare i lgh, så vi satt å sörrade ist :D Idag är jag trött å mör. Glömde strecha efter bandyn, inte bra! Har iaf hunnit med å kollat på en bandymatch idag. Mitt gamla lag hade hemma match mot Skellefte. Tyvärr åkte dom på stryck 3-2, men härligt att se ändå.

Ikväll blir de nog en lugn kväll, å ladda upp för ännu en ny vecka. Få se om de blir barnvakt i Övik till helgen. Troligen blir de det, ska bli mysigt att träffa Nils iaf!

Ha de! KRAM

Här kommer lite Rally-bilder =)
image77
Nisse
image78
Nisse, igen. Fredrik åkte inte denna tävling, han står ist och hejar under grävarmen.
image79
Emil
image80
Tomas och Markus kom ju så pass att dom hann se Nisse åka hit 3.

Jobb sökes!

3 veckor arbetslös.... jag är uttråkad! Jobben som ligger ute är typ chefsjobb, it-grejs, ringa runt och sälja saker. Inget som känns som där jätte häftigt. Ska senare idag skriva ihop en ansökan till Guldfynd. 50% tjänst i en dryg månad, alltid något. Sen sökte ett företag en person som kunde köra ut tidningar, vilket är helt najs i sig. Men varannan fredanatt...värt? Ska nog söka bara för att hålla igång ansökningarna. Ja, de är inte alltid lätt.

Igår så fyllde Jelle år. Jag blev riktigt stolt över mitt grattiskort som jag slängde ihop till henne. Alla andra tyckte de var roligt också =) Tur att man lyckas med nått här i Världen. De var riktigt många hos henne, riktigt trevligt med andra ord. Nu väntar vi bara på inflyttningsfest...den 20:e? Hur som helst som taggar vi!

Idag lyser solen, men vinden blåser kall! I Övik finns de lite snö...tror de snöade enda upp till Nordmaling igår, om jag inte hörde fel. Snö känns inte så upphetsande just nu...huva. Malin som jag lärde känna under min Au pair tid, kom hem i måndasnatt, till Oskarshamn. Hon tycker de är fruktansvärt kallt. Klockan åtta på kvällen när hon reste från USA var de 28 grader...å hemma ca 8?! Snacka om skillnad! Hon är iaf, precis som jag, glad att vara hemma igen efter allt trassel och strul där borta! Ska nog fara och hälsa henne nångång, när ekonomin går åt rätt håll....

Imorgon så är de rally-sprint här i Vännäs. Sista för säsongen, skoj! Annars är planerna väldigt få för helgen, dvs de ser dött ut. Hm, hoppas de löser sig!

Nu ska jag ut på min kalla dags promenad! Take care!

KRAM

image74

En printscreen av kortet till Jelle. På de finstilta står de: Till oss, dina vänner är du alltid välkommen natt som dag, vad de än gäller. Systemet har dock specifika öppettider!

Tankarna på en ängel

Idag är det 2 år sedan mormor dog. De känns tungt. Visst har de varit jobbigt många gånger när jag tänkt på henne, men idag är de värre. Hur kan 2 år ha passerat? Ibland känns de som igår, samtidigt som de var så länge sen. Ja, tankarna är många. Jag är iaf glad för alla dom åren hon fanns hos oss och gav oss sin glädje. Den kvinnan hade ett hjärta av guld, fylld med kärlek.

Jag kommer nog aldrig glömma alla samtal med henne, som när jag hade fått min Puch (moped) och jag ringde glatt och berättade de för henne. Hon sa:
- Nu får du inte vara ute och jaga pojkar om kvällarna. Istället kan du köra hit och hälsa på mig.

Ja, tänk hur hon kunde få till de. Min dröm var att ta körkort och köra runt henne, eftersom hon älskade att åka bil. Den sommarn åkte jag aldrig över till Finland för de var så mycket annat. Så jag skulle istället åka på höstlovet. Höstlovet hann dock inte komma innan hon tog sitt sista andetag och somnade in. De är en sak som jag aldrig kommer glömma!

Aldrig kommer jag glömma henne, aldrig kommer jag sluta önska att hon fortfarande levde här, men alltid kommer jag glädjas av minnerna!

R.I.P Eva Holm, min mormor!

image73

Kanelbullensdag!

Jag å mamma fika just kanelbullar, riktigt mums! Annars så känns de ju som en helt vanliga torsda. Imorgon är de helg, och de är ju alltid roligt. Men de känns som inte lika speciellt när man går hemma hela tiden. 2 veckor arbetslös, och jag är redan uttråkad! Dessutom så har de inte kommit ut väldigt lite jobb i veckan. De känns tråkigt, jag var ju som peppad på att ansöka på de mesta. Men, men jag får väl drömma vidare om bättre tider. Iofs finns de ju jobb på typ Frasses på Ersboda, men så lågt har jag inte tänkt sjuka än. Måste försöka skaffa mig kontakter...hm inte de lättaste.

Mamma har putsa fönster i veckan, medan jag har städa lite köksskåp och lådor. Nu är de bara resten av huset kvar...suck! Vi fick förresten våran nya diskmaskin idag. Vi fick ju en i fredas, men den var fel. Så nu fick vi en som passade bättre, med front! Jag och mamma förstod oss dock inte riktigt på hur den ska kopplas, så vi får vänta till kanske efter helgen då Bengt är hemma igen.

Ja, jag har väl inte mycket mer att säga än att jag vll ha ett jobb.... Eller jo förresten, vem var de som lämnde kommentaren på mitt inlägg Do you LÖVe this? Din röst i natten?

Ha de bra, å ta de lugnt! KRAM KRAM

Vilken helg =)

Ja, jag har fortfarande inget jobb. En vecka arbetslös och jag är redan uttråkad. Hann fara till stan 3ggr på 5 dar förra veckan. Hann med att köpa 3par skor också...HAHA. Fast ett par ska jag lämna igen. Jag var även och anmälde mig arbetslös, så nu har jag skicka in papper till Alfakassan, så jag kanske får nå pengar. De skulle sitta vädigt bra! Sen så hände de väl inte så mkt mer spännande?! Jag å Sofia hann ju iofs träna 2ggr, så nu är de bara att fortsätta och öka tempot så vi blir riktigt hurtbullar =)

Jag måste ju faktisk säga att jag hade en väldigt rolig helg. På fredakväll var vi hos Sandra å Kenny, så där drygt 10 hus bort. Vi prata, svammla, sjöng och fick uppleva Kennys dröm att bli bakrundsdansare. Humor på hög nivå! Hanna å Kenny hade också karoke för oss alla, oj vad vi skratta. Alla försökte hjälpa till med texterna, men de är svårt att sjunga man inte kan sluta skratta =) Kvällen var helt klart godkänd! Sandras farmor, som bor under Sandra å Kenny, sa dagen efter: De var då en konstig gymnastik ni höll på med igår. *HAHAHAH*

Lördakvällen blev hos Nisse. En lugnare till en början. Jag å Sofia ställde oss frågan, var är hunkarna? Vi hittade aldrig några hunkar, men vi var nöjd ändå. Efter vi var less på Nisses lgh, så gick jag, Sofia, Tomas, Nicke å Lukas vidare till Marias. De var inte allt för mkt folk, men trevligt ändå. Vi såg bara de sista bandet på hård rockskvällen. Riktigt bra var dom, men musiken var verkligen för hög. De tjöt i öronen efteråt. När vi sedan skulle gå hemåt kom Markus å plockade upp Tomas. Han hade fått order om att köra hem Sofia, sen så tyckte han de var lika bra å köra hem mig också. Perfekt, man behöver inte ens säga ett ord så blir man åka bil, vilken ängel =)

Sen igår så kom Jörgen, Åse å Nils förbi. Dom kom till Vännäs i lördas, men for då till Klas, Helena å Vera. De var mysigt å träffa allihopa. Min kamera gick för högtryck när Nils fick leka fotograf. Han sken som en sol =) Här kommer några bilder från helgen

image66
Åse fotar Jörgen
image67
Åse posar för Nils
image68
Nils älska att fota =)
image69
Man kan inte annat än le *SMILE*
image70
Ca 93 dagar kvar...sen ska lill skruten ut =)
image71
Nils hoppar glatt i alla vattenpölar!
image72

Nisse å Kenny underhåller =)

Många bilder blev de efter helgen, trevligt!

Förresten har ni något jobbförslag så är jag öppen för de mesta! KRAM KRAM

RSS 2.0