I got mail

Oj, jag tror jag får spunk! Fick brev från Ef idag igen, förhoppningvis de sista med papper att fylla i. Dagens brev handlade om min ambassad tid som nu är spikad den 20/8 kl 10.00. Men för att få komma in där måste man ha fyllt i massa papper med frågor om namn, släktingar, arbeten osv. Dom flesta frågorna är dessutom flera gånger. Åh, tragiskt! Håller nog med Jelle, dom i USA är paranoida!

Ska nu sätta mig och göra en "Att göra lista", som bara kommer handla om papperna, tragiskt nog. Senare lär jag få göra en till gällande packningen.

På tal om packningen. Jag var in på Flygbolagets hemsida, Malaysia airline, och försökte få reda på vilka regler som gäller. Hitta en PDF-fil på 13 sidor gällande detta, huva. Jag måste skriva ut dom så man får läsa i lugn å ro all dravel engelska.

Läste förresten att  ibland tar de längre än en vecka att få sitt visum, isof är jag körd. Ja, de lär nog bli spännande å se om jag kommer iväg lr inte.

På tal om att komma iväg, så blev de Yran i Östersund i helgen. Jag fick 10min på mig att packa, innan jag blev upphämtad. Vädret upp var mkt regnigt, och vi var framme nångång mot halv ett fredanatt. Tog ca 5h att köra med husvagn å pisspauser. Lördan bjöd på mesta dels sol, men dock ihållande värme. Jag, Sandra, Kenny å Hanna hyrde en liten stuga/hus av en tant, som bodde på Frösön. De var jätte mysigt! Grabbarna bodde gatan första natten, sedan flyttade dom husvagnen till festival campingen. Lyckad helg, om man ränar bort vissa personer. Nu peppar vi Rix fm/stads festen i stan på freda. Sen Refreshments i Övik på lördan. Tråkigt nog är de väl snart bara ja som vill åka till Övik..hm. Vi får se var de slutar!

Kram!

image5
Brudarna i sällskapet (Hanna, jag å Sandra)

image6
Grabbarnas boende (har ingen bild på vårat). Deras förtält är fastknytit med kabel i grannarnas takräcke. Å kylskåpet drivs med dieselmotor, men den fick stå vid vattnet annars klagade vakterna. HAHA!

27/8 kl 4.35

Ska flyget lämna Arlanda. Galet tidigt på morgonen, vilket betyder att jag lämnar Umeå redan på söndakväll den 26:e. Om jag räknat rätt är jag framme kl 14, svensk tid, alltså 9h 25 min senare. Då är klockan 7 på  morgonen i New york. Snacka om att dygnsrytmen kommer bli helt galen!

Nu börjar allt kännas så nära. Dagarna rinner bara iväg, verkligen. Så mkt man vill göra, hinna med, men kommer ingen vart. Vet som inte riktigt heller vad de är jag vill hinna med, men känslan av att tiden "försvinner" blir större. Lär väl vara ett nervvrak tillslut. Haha!

Därför försöker jag hitta på saker hela tiden för att tänka på annat. Än så länge har vi hunnit med en mkt lyckad midsommar, Gullvik och Trästock. Jag har börjat lära mig de här med att vara mer "spontan". De tycker jag iaf själv. Vet tex inte om jag å Hanna sticker en sväng till yran imorgon lr inte. Jag har varit lugn fram till nu, för nu vill ja verkligen veta. Men bit ihop å håll hoppas på de bästa, så får vi se vad de hela slutar!

Måste bara berätta om när jag skulle köra in bilen ikväll. Jag kom ut och öppnade dörrarna. Just när jag ska öppna förardörren kommer Tyra fram mellen framsätterna. Jag blev riktigt förvånad å började skratta och öppnade dörren. Då stiger hon sakta ur bilen precis som inget har hänt. HAHA, den katten är galen! Skämtade igår med mamma om att det var så hårigt i baksätet, trots att ingen åker där. Jag sa att de såg ut som katthår när jag tog bort de i måndas när jag städade bilen. Troligen var de ju de, bevisligen.

image2

Rutan var max öppen 15 cm?! (Lägg märke till pälsen vid mitt finger) =)

33 dagar kvar

Nu är den skapad, min egna lilla blogg som mest kommer att handla om USA. Som ni ser i rubriken är det 33 dagar kvar tills jag åker...OOOH, inte allt för länge med andra ord. Fick brev idag om att att familjen tackat Ja, och att biljetten till USA kommer bokas i veckan. Känns lite spänt så där, men de blir nog bra. Ska troligen ner till Sthlm den 20:e, alltså veckan före, för interjvu så jag kan få ett visum. Det här med pappersarbete runt resan tar nog aldig slut. Måste förresten in med papperna ang internationellt körkort. Kommer att ha en egen bil där borta, som är leasad. Det känns riktigt bra.

Kanske ska ta och berätta det jag vet om familjen Gelfound.
Föräldrana Lauren och Steven bor med sina två flickor Jessica (2,5 år) och Amanda (3 månader) i ett stort hus i Stone Ridge, Virgina. Virgina ligger ca 40min från Washington DC. Dom har även två hundar, Charlie och Harry. Familjen är judar, och dom verkar otroligt öppna och trevliga. Minst en gång om året försöker dom åka till Florida där dom har lite släkt (precis som jag, perfekt!), så de lär bli spännade.

De är lite kortfattat om mitt kommande framtid. Ska försöka hålla er uppdaterad gällade resan och allt annat runt om!

Ta hand om er!

image2

Hanna åker också till USA. Hon hamnar i Boston, "bara" ca 40-50 mil bort.

RSS 2.0