Mot målrakan

Ja mina vänner, de känns som om jag just rundat sista kurvan och upploppet på 100m hinderbana kvar. Man känner sig trött, sliten, rädd, glad... Vill inte ge sig för ens man är i mål, kosta vad de kosta vill. Imorgon är det dom första 20m av dom 100. Ni vet då man ska växla när och öka farten och vissa var man går för. Exakt så känns de. Inför den biten försöker man se alla möjliga hinder (frågor på provet) och lista ut hur man ska komma om på bästa möjliga sätt. Man vill vara hel, tjäna tid (poäng i antal rätt) och bara liksom ge allt. Taggad!

Just nu har jag suttit och studerat kartan (alla anteckningar). Försökt memorera för att på så sätt se alternativen vid hindrerna (frågorna!). Känner mig lite fast. Känns som om jag kan förstå kartan i stort, men de går inte att memorera alla stenar och kvistar som ligger ivägen. Vissa kan man förstå varför dom ligger där, medans andra är verkligen svåra att förut se. Fullärd blir man aldrig, och jag hoppas att detta kunskaper ska ta mig vidare till nästa etap. ANDAS!

Igår var de en "Lugn förmidda" innan jag åkte till Vällingby och mötte Malin. Vi shoppade flyttkartonger på Clas Ohlson (mycke bra gubbdagis!) och mat sedan gick vi till henne och fortsatte med anatomin där vi slutat på fredagen. Sedan blev de go tacogratäng till midda (ej laktosfri), och Robinsson. Efter de var de bara ta ett nytt ämne att förhöras på. Blev lite slöprat sista timmen innan jag åkte hem. Missade tåget å fick vänta 30min på stationen, men de var helt okej faktiskt. Folk kollade konstigt på mina kartonger.

Sent blev de som sagt, och upp vid 10. Magen var allt annat än med på detta. Gjorde "ett ryck" och skruvade isär möbler fyllde kartongerna å tejpade osv. Efter 15 komme Micke å hämtade möblerna plus mina 3kartonger å några små saker. Tomt blev de. Hann bara lägga mig på soffan (tok huvudvärk, tog alvedon) och börja läsa. Då ringde han som ville kolla på soffan. Dom komme och köpte den rakt av. Sen var de som tomt (se bild). Har låna en luftmadrass och sovsäck av min kära f.d granne Emma (som bor i grannhuse). Så snällt =) Tog en powernap vid halv åtta pga total huvudvärk och trötthet, välbehövligt. Dock har värken kommit tillbaka. Så jag har tagit en till tablett och ska nu gå å få min skönhetssömn. Ser FRUKTANSVÄRT sliten ut. Må de ske mirakel till imorgon.... (att jag ser anständig ut på klassfotot och att provet går bra!)

Ca kl 14....


2,5h senare....


Time for bed! PÖSS PÅ ER!

P.s: Flygbiljetten hem nästa lörda är bokad...*leende i hjärtat*! D.s

Psykbryt?

Ja, de skulle jag lugnt kunna få nu. Efter all medgång jag haft har de vänt, självklart. Men vi börjar där vi var sist, på toppen...

Nytränad, sista provet gjort och sov nog hyfsat gott den natten. Sen kom onsdagen, trött å sliten. 8h salong som inleddes med en vaxning av hela ben, bikini +axill på 85min (grymt jobb!) sen var de bara jobb jobb, inge peppad å värre blev de när fler gick hem efter lunch "sjuka" och vi fick slita arslet av oss, IGEN! De är då man ifrågarsätter varför man står ut med så mycket skit när de "bara är en vecka kvar", bitter -jo tack!

Torsdagen hade vi en sista rep av kroppsapparater. Enligt oss prov, efter som detta betyg är 4 "delbetyg" och detta var de sista. Ina började lektionen med att förklara vad som skulle stå på kundkortet. Kundkorten som vi frågat om i ett halv år. Vi fick även veta hur egentligen allt ska göras. Bra att man berättar de när man "gör provet", samma visa vaaarje gång. Hur som blev klockan 12, och eftersom vi hade instudering på schemat åkte jag hem. Vi hade lyckas få dom att kopiera övningspapper till oss (plötsligt händer de!!!) så de var bara att sätta igång. Fast först var de städning för att komma ner i varv.

Magen lever sitt egna lilla liv. Men var ganska snäll mellan 19.30-00.30 då jag drack massa vatten, var tok varm, tog en bit mörk choklad varannan timme och pluggade. Helt slut ringde jag då och sjukanmälde mig på skolan. Jag behövde en "day-off" för studier. Tråkigt och missa sista salongsdagen, men samtidigt måste jag prioritera just nu. Så idag jag och Malin suttit 4-5h och gått igenom massor, känns bra och behövligt.

Varför är jag då så nere? Jo idag fick jag reda på att jag är tillbaka på RUTA ETT gällande flytten. Ännu en person som ändrade sig efter att ha lovat flytthjälp. På sönda kommer Micke å hämtar deras möbler hoppas på ett UNDER på soff-sidan... 2 lådor med bussgods skulle vara perfa, men hur kommer dom dit då?? ÅHHH, jag vill inte längre.

Allt ligger i lådan, lr i resväskan... Nästan. Tåg lr flyg hem? Bussgods eller väntan på bättre tider?? Tack för att ni står ut med mig, för de gör inte jag!

GO NATT

6 av 6...Utbildad!?

Alltså nu har slutspurten börja på riktigt... Den började seriöst igår. Skulle börja dagen med ett stärkande gympass som blev till en 50min längre sovmorgon, GÖTT! Dagen var härlig, dricks å allt. Hon var så söt å berömde mig så jag blev generad. *hehe*

Idag var de ett lugnt förmiddaspass. Och eftersom jag, Maria å Malin förberedd i Body-salen igår, så fick halva klassen göra Spa-provet före lunch (och sluta tidigt i em!). Jag bla. Så skönt att få vara först ut för en gångsskull. Kändes helt okej. Inte 100. De kändes bara som en repitionslektion, å då är de svårt att hålla skärpan 100. Vi behövde inte välja produkter, eller skriva kundkort vilket gjorde de ännu "lättare". Nöjd iallafall. I och med detta prov är skolansprov AVKLARADE! Så egentligen är jag numera en Hud och Spaterapeut. =) *LYCKLIG*

Fast som ni kanske inser är jag inte riktigt klar. Nästa vecka är de examens vecka/Cidesco vecka. Namnet Cidesco står för en internationell diplomering. Cidesco finns i många länder, och är man de diplomet så visar de att man uppfyller deras krav. Cidesco är ett ord/namn som kommer och går med fasa under denna utbildning, blandade känslor minst sagt. Nästa vecka är de som sagt våran tur att visa vad vi går för... Måndan är den STORA SKRIVNINGEN 100st flervalsfrågor ska besvaras på 1,5h. 70 rätt är godkänt (hårt!) Eftersom jag är i nedre delen av klasslistan så gör jag min "Beauty"-del på onsdagen (resten tisda). Onsdagen är de pratiskt allt. Klarar man den delen+provet får man gör Spa-delen som för min del är på fredan....

Just nu är jag SPYles på mina böcker/anteckningar, må detta gå vägen. jag kämpar faktiskt...!!!! Snart väntar sängen. Dagens Spa behandling (den sista på varann) var en Spirulina. Otroligt utrensade (höll bokstavligen på kissa på mig!). Den satte fart. Tränade en sväng efteråt, nu sitter jag fast i soffan. Har läst lite olika ämnen, de ska in mer!!! Mycke finns där redan tack å lov ;)

Kommentera gärna... Behöver er alla in i mål!!!

PUSS PÅ ER!!

Reload

Fullt upp nu förtiden, där av den dåliga uppdateringen. Så jag börjar väl där jag slutade sist...

Dagen efter var de torsda och vår sista kväll med Charlotte. De har verkligen inte gått in än. Inte heller meningen "Jag är klar om 2v", vadå klar?? AHHAHAH :P Kvällen var ganska lämplig ändå, men sliten som få! Klassen såg ut som zoombies!

Vaknade fredamorgon med lite halv ont i magen, IGEN! nej nej nej, tänkte jag. Väl på skolan så gjorde första gruppen iordning resp. säng för ABprovet med manikyr å make-up. Vi som var kunder fick varsitt nummer som vi sedan blev uppropade på. Intressant hur min terapeut la upp behandlingen, de tyckte även Ina. Vi lämnar de där! Skulle verkligen njuta, men min mage var hemsk. Kramper, illamående omvartannat. Låg bara å vred mig, tyckte så synd om mig själv. Men jag har inte sett vad detta beror på -nervositet. När jag känner mig lugn inför dessa slutprov så får jag dessa kramper. Nervositeten har alltså lämnat huvudet och hugger mig i magen ist, no fun! Så jag åt upp min lunch, och när jag satte igånr med min behandling på Sara och la upp en plan i mitt huvudet släppte de allt eftersom, tur nog! Provet var i nästan 3,5h. De tar på kan jag säga att vara igång så länge i ett prov. Känner mig iaf nöjd. Detta prov får vi inte veta något om, utan de kommer på betygen sedan.

Försökte skynde mig hem, handlade lite, städade, åt, duschade och åkte igen. Mötte upp Lisa på Odenplan för lite tjejsnack. Väldigt passande och mysig kväll, tidig också eftersom vi var båda trött. Åkte till centralen å mötte upp Kalle, sen åkte vi hem hit. Blev lite förmycke surr, och sent isäng.

Tog en otroligt efterlängtad sovmorgon... Vaknade 11.15 =) Vi tog en lugn förmidda sedan åkte Kalle tillbaka till Vallentuna och jag till Södertälje. Vi åt go midda och for sedan på bio. Jag å Sofia såg en egen film, Har du hört ryktet om Morgans? Medan Pontus, Sofia å Johan såg snabba cash. Alla nöjda. Var hemma före 24, sååååå trött. Kröp fort isäng och somnadelika så. Kalle kom hit vid 2 sa han, vaknade till emellåt åt å halv sov sen var de djup sömn till hela huset började böka runt vid 8? Sov vidare till väckarn ringde 9, trött trött. Tog en dusch, åt frukost sen var de anatomi. Vid 12 begav vi oss. Kalle skulle till flyget, å jag handla. Skönt att ha de gjort.

Allt annat än sugen på studierna. har gått igenom all anatomi nu... så nu ska de läsa om om om igen, plus resten...bläääääää! Väntar på att mobilen ska ringa... De var någon som skulle kolla på soffan idag. Hm!

Ska nog gå å laga midda, mousaka. De tar en stund (ursäkt för paus i studierna). Imorgon är vår "sista vanliga månda", SJUKT!!! Kväll, sovmorgon...yey. Ska nog träna innan.

Medan dom andra såg klar sin film så roade jag å Sofia oss på Heroncity själv...


Time to do Mousaka =)
KRAM

Oooooooooooooh

hello friends... Här kommer en snabb uppdate om dagsläget...

Humöret är på topp än. Mådde inte alls bra igår, men höll kvar leendet ändå. Hade Sofia som kund =)

Idag var de heldag med vår kära Cornelia, vi gillar henne. Vi styrde om dagsschemat å började med att göra en sista spabehandling på varann. De sitter i ryggraden om man inte börja tänka å kolla runt. Grymt skönt att ligga sen och bli peelad, inpackad å insmord. Länge sen sist, skönt var de. Somna nästan vid skalpmassagen... Hursom över till nästa lektion efter lunch då vi hade produktgenomgång. Hon slängde fram 95 frågor som vi skulle jobba med...mmm inte vad vi var beredd på men vilken fart vi fick. Lärde sig lite iaf. Mycke kan man, men att veta just vilken ingrediensen som är den aktiva i varje specifik produkt, den är klurig. Medan vi jobba på frågorna så rättade Corenelia de sista på våra spa-teori prov som vi skrev förra veckan.

100p var max, mitt hopp var 80p, dröm 85+. Så innan vi började gå igenom frågorna dela hon ut proven... Jag höll på svimma... 94 av 100 MVG! Den satt så sjukt bra! Jag kan de här, å vad jag skryter, men ack så stolt jag är över mig själv.

Sen är de ju inte sämre att jag ringde Piteå Havsbad idag. Hon lät så postivt å berätta hur jag skulle jobba, bo osv. Nästan som hon gett mig jobbet över telefon. Hoppas hon halvt menar de också, hihi. Ska iaf dit den 9e, kul kul! Mailade upp mitt CV ikväll, fast hon inte frågat efter de. Lika bra tänkte jag!

Känner mig fylld av glädje och medgång, kanske ska köpa en lott???

Dags att gå isäng iaf å läsa om några produkter!

KRAM PÅ ER!!

It´s on baby!

Vaknade imorse, lite trött men ändå på hyfsat humör. Bara att ladda inför dagen...

På tåget in kommer jag på... Min lunchlåda är hemma. Inte kul, var riktigt sugen på den. De löser sig tänkte jag. På skolan fick jag min slip, en kund. En kund som var min första stamkund som jag följt under året, kul. Skulle lägga algmask på henne. En mask som man smetar ut och som stelnar sen och man drar bort den. Kunden ser ut som The mask. Hur som blev den lite lös, äh tänkte jag å börjde bre på den (precis som man gör med grädde). Skulle väntat 30sek till så den hade stelnat lite innan. Den rann fint över huvudduken. Cornelia (handledarn) kom å skrattade bara åt den. Gick för att torka ur bunken innan den skulle diskas. Klanten slår till igen, slinter med den mot tröjan med pappret å pang i golvet. Hela tröjan med algmask, starkt jobbat. Kunden var nöjd iaf, och eftersom de var hennes sista gån hos mig fick jag en liten vinflaska och en tulpan, så söt =)

Fick gå ut snöfall å slask och handlade en liten wok på sevenEleven. Lite orolig över min klantighet, hur skulle de påverka vaxprovet? Men jag hörde Åse i mitt huvud "- Vännen, de vill gärna bli bra". Tur nog fick jag börja vaxa på en tjej från en annan klass, eftersom vi är en för lite. Åh, världen var på min sida. Perfekta strån, fort, fint och nästan smärtfritt. NÖJD!

De slutade inte där. Vi fick tillbaka vårt skriftliga. 67,5 av 76 (1,5p från VG), hårt väldigt hårt. Kollade å kollade men de var bara att acceptera. Tills jag hör Sara säga, poängerna stämmer inte. Så jag räknade å räknade å hittade tillslut 2 glömda poäng. Birgitta räknade å sa, ja jag verkar räknat fel... Poäng 69,5 av 76. MVG gräns 69.. så MVG till mig =) Sen kommenter hon vaxningen... Lite sne i ryggen, kunden kunde hjälpt till lite mer men annars var hon stolt. Gissa vad jag var? MIRAKEL.

Gick ner på gymmet å tränade med ett stort leende på min läppar! Dags att läsa lite snart... Nu ska jag ta hem de här!!! Ser sliten ut, men glad...KRAM
Ps: Intervju imorgon, jajjemän. Ett samtal om ett annat jobb också hoppas jag. Hoppas på de bästa! Så imorgon är fix å trix så jag ger bra intryck =) Ds.

Mental uppladdning

Efter en lång å tråkigt helg är de snart månda igen. Inte för att jag längtat, men jag behöver komma ut härifrån och har ingen motivation just nu. 3 långa hemmakvällar i ett litet rum, de rekomenderar jag inte mig själv just nu, haha. Lite studuer har lyckats ta mig igenom. Alldeles för lite med tanke på all tid jag haft. Man är ju inte alltid på topp. Ibland behöver man lite press för att prestera.

Idag blev de iaf klart hur jag tar mig hem. De som tänktes förra veckan blev helt struket. Kvinna som jag är så hade jag en plan B, eftersom de hade med en karl å göra. Så plan B sattes igång igår. Kalle kommer och lånar min soffa nästa helg, så som hyra får han ta hem en väska med saker (den ska fyllas!). Sen var jag just påväg att boka tåg hem igår, då jag fick en känsla att jag skulle ringa Emma först. Så att någon kune hämta mig vid tåget. De telefonsamtalet gav mer. De gav en skjuts hem från Stockholm *WOOOHOOO*! Hon å Hanna ska till Jönköping tisda den 2 till sönda den 7e, då jag vill hem. Så då får jag åka med. Toppen toppen och allt kommer hemåt, uppåt *YEY*!

Känns lite konstigt att snart lämna alla. Lite sorgset, men men. Stockholm just nu är mycke press, så kanske därför de känns så skönt att komma härifrån ett slag.

Imorgon är de som sagt vaxprov. Hade en vaxning i fredags, halva ben +bikini. Inte lika snabbt som jag önskat, men imorgon är de som dom säger i Rally-världen - Full fart, spar tid!

Hoppas på att somna tidigt, men än så länge klarvaken. Vaknade så kl 8.30, men höll mig kvar å försökte små sov en timme till bara för att ta till vara på sovmorgon. Lär bli ont om dom i veckan...

Vad jag längtar efter...hihi

KRAMAR!!!

3 av 6, halvvägs

Min mage var inte snäll mot mig igår. Redan på vägen mot tåget började magen gå runt. Ja, de blev inte bättre. Hade stilla sittande behandlingar men allt annat än behagligt. Så jag gick hem på lunchen/middan kl 15.30. Hände faktiskt en rolig sak innan dess, men de tar vi senare.... more to come. Kvällen- Vila!

Efter ett långt lov ska man nu upp varannan morgon tidigt, sen nästa dag sova 2h till. I-landsproblem, i know. Men man blir som lite förvirrad.

Tillbaka till varför jag skriver. Idag var de dags för prov nr 3, elektoterapi (apparater). Dags formen var inte den bästa, men jag har kännt mig lugn inför provet hela veckan så de var bara att köra. Självklart hae vi kundpraktik på förmiddan. Hade en OTROLIGT lärorik kund, och en stamis -perfekt! Mot provet, magen var nästan med, ja då kör vi. Jag fick arbeta med Malin B, vi är som helan å halvan. Hon fick turen att börja på mig och fick Vaccumsug (kropp) och Direkt högfrekvens (ansikte) på mig. Åh, precis vad jag skulle velat göra. Efter rasten var de min tur. Muskelstimulering (kropp) och Jontofores (ansikte). Mycke koppling på dessa apparter å muskler att anpassa sig till på kroppen. Men jag kände mig riktigt nöjd. Tills efteråt då jag insåg att jag haft stjärt-elektroderna fel, FUCK!!! Hade jag haft på de slimande programmet hade de inte spela roll, men jag hade byggande för Malin är så liten. Nöjd iaf! Tänka positivt... Kunde alla frågor och allt annat.

Jag å Malin firade med en midda på centralen, sånt man ska unna sig!

På månda hägrar vaxprov, halva ben+bikini. Mina ben längtar, jag taggar lite själv. Vi behövde ett par extra ben till provet, så självklart ringde jag Sofia. Hon va med på de tills jag nämnde bikini, men som hård Norrlänning ger vi oss inte så klart hon kommer =)

Hög tid att sova.... Min kropp behöver sömn, men de förstår inte huvudet. Men vi jobbar på de!


Så bestämd är jag =)

PUSS

2 av 6...

Tiden går inte fort nu, den står som still. Fast de är nog jag som står still egentligen å tiden rusar. Mår inte alls bra nu, huva huva. Kände mig riktigt pigg från förkylningen igår, så jag gick på gymmet. Efter 2km på crosstrainern börjar magen kännas av mer å mer. Sån där skum, illamående känsla. Ju mer tiden, ju mer kom spykänslar å känslor av obehag. Gav upp efter 4km och gick upp och skulle köra biceps/triceps (längtat!!), men direkt jag körde igång å spännde magen så var de kört. Bara ge upp å gå hem. Illamåendet TOTALT! Köpte med lite soppa hem och åt den med smörgås. Frös nå se fruktansvärt. Skakade tillslut och bädde därför ner mig isängen och hade elementet riktat mot sängen, skönt! Malin ringde och förhörde mig på elektroterapin som vi har prov på på torsda. Skönt att kolla plugga på alternativa sätt! Låg även och läste anatomi, men kändes allt hundra. Gick isäng och sov nästan 10h.

Väckarn ringde 9, trött trött trött. Steg upp iaf för att få vakna i lugn och ro. Illamåendet kom åter, dock inte i lika illa som igår. Har fått i mig lite fil å en hårdbröd macka. Än så länge oförändrat läge. Hoppas de håller på skolan iaf. Är för pigg för att va hemma.

Nog om dessa sjukdomar... Tänkte försöka mig på en slutspurts blogg här. Uppdatera oftare nu när jag närmar mig examen med stormsteg. Så då kan den som vill följa med i vardagen (ångesten/paniken/drömmen)

Börjar med en tillbaka blick vad som hänt sen jag började förra veckan...
Freda morgon var de skriftligtprov i hårborttagning. Kändes bra, skrev så pennan gick varm. Sen praktiskt i Diatermi (epilering). Jag gick hem besviken på mig själv efter att ha skakat och haft problem med hårstråna. Eftermiddan gick till hemstudier eftersom vår lärare var sjuk. Studier bestod större delen av helgen av.

Igår skrev vi Spa-teoriprov... Svårt prov. Dom hade vänt och vridit på frågorna och många frågor var inte med på instuderingsfrågorna. Så där tackar jag mig själv att jag sammanfattat massa själv. Dock vet jag redan av 6poäng som jag klantat bort. Kanske inte mycke i de stora hela? Vet inte när vi får veta hur de gick, men hårborttagningen får vi på månda efter vi gjort vaxprov.

Idag är de kväll på salongen, 12-20. Jag hoppas min mage är snäll mot mig! Hög tid att göra sig klar.

KRAM

A new year

Sist jag skrev satt jag 130mil upp i en varm å skön stuga i Hemavan. Nyårsafton var en lugn tillställning med massor av god mat och härliga skratt. Stackars Malin däremot satt med sin hand i bandage efter en vurpa innan hon ens tagit sig till liften, ajaj. Men även hon fick sig några goda skratt.

Nyårsdagen blev en snabb städ och vi satte av hemåt. Jag hade så ont i halsen å näsan rann. hade tagit över Pontis förkylning, inte roligt! Så helgen blev en Sävar-helg. Mjukisar, massa snorande, yrande och Dot med mamma och Bengt. Skönt med vila, och jag hann plugga lite grann. Bland annat gjorde jag klart mitt Spa arbete på söndan, som granskades och justerades av Sofia å Johnny, TACK! Mailade sedan arbetet till Emma och mattias som skrev ut de i färg... Så fint de blev, TACK! Kände mig faktiskt näjd över arbetet. Hade en del egna bilder i de. Bilder som jag är stolt över, kanske därför de känns bra :P

Måndan blev lite impulsiv. Först var de Kerstin och akupunktur, känner mig som ny! Sedan en sista minuten lunch med Emma, som jag gick media med. Strosade runt på stan själv ett tag och mötte fler gamla vänner, härligt. Tog bussen hem och packade de mesta innan jag gick isäng före 21. Kunde dock inte somna på nästan en timme, så när väckarn ringde 01.10 var jag trött. Nicklas hämtade mig före 2 och vi åkte mot bilfrakt för dagens arbetspass. Tur att Scanian var varm, för de var de inte ute. Dagen blev 3 lass flis, och 3 lass bark. Från Klockarbäcken till Dåva, givande väg -Not! haha. Satt å läste elektroterapi när han lasta. Dagen gick fort, och vid 13 åkte vi från bilfrakt igen. Och NEJ, till alla er som ens tänker tanken, inget var på de viset. Jag ville åka lite lastbil, Nicklas ville ha sällskap å de va kul att ses igen. Så de så=)

Väl hemma igen slumrade jag ca 45min innan Bengt for och hämtade middagsgästerna Pär å Gunnel. jag var trött. men efter middan så började vi spela Dot å åt efterrätt (socker) så kom jag nog i andra andningen. Körde hem Pär å Gunnel runt tolv. Sen hem igen å i med de sista i resväskan. Stressade eftersom jag ville isäng. Väl isäng var jag verkligen igång, så de tog ett tag å varva ner. Kändes lite illa att bara sovit 45min på 24h... å timmarna natten till de va ju som sagt illa också. Blev inte allt för många inatt heller. Upp vid 7.25 :/

Efter att ha suttit breve Clabbe (kändisen), landade jag i verkligen/Fjollträsk kl 10.50. Kallt, trött, lock i öronen...Bittert med andra ord. Dagen har gått till att packa upp, handla, lagat massa mat och ikväll -studier!

Imorgon kör de igång, slutspurten. Blandade känslor! 6slutprov, en repetitionsvecka sen examen. Freda, tisda och torsda är dom 3 första proven -alla teori och praktik förutom på tisda då är de bara teori. Jag TROR på mig själv... Tänk logiskt, de finns där. PRAY FOR ME!!! En dag i taget, vardagen får komma sen!

Ska läsa igenom hårborttagningen igen nu, sen sova... De behövs. Sov morgon imorgon, skönt! Mycke svamel blev de som vanligt...skönt å tömma ibland ;)

KRAM KRAM

RSS 2.0