Hej Sverige

Detta blir bara ett snabbt inlägg, för att visa levnads tecken. Flygningen gick hyfsat, tog äckel lång tid, å sova kunde jag inte. Så jag var väl vaken så där 24 h igår, innan jag slutligen kom i säng. Halv sov 6 h i en säng. Ja, ja ska berätta om den sen...

Vädret är varmt, de låter så där skumt på kvällarna, å de är mörkt. Lektionerna långa, dålig luft å fylld av trötthet. Men men, jag lever bara här tillfälligt?! Mår väl inte helt bra...vet inte om de beror på jet lag, lite sömn lr av allt annat. Förkylningen blir bara sämre igen :(

Aja, dags att sova.Klockan är ju nästan 22. SÖMN!!!!!

Arlanda airport

Nu sitter jag här, mitt i all väntan. Om ca 3 h går flyget som kommer ta mig till andra sidan Atlanten. Helt sjukt, på ren svenska. Klumpen i magen efter att ha lämnat mamma å Sofia satt kvar länge. Tillsist lyckades jag iaf somna på planet, vilket jag verkligen behövde. Vaknade av en fin turbulens i planet, tydligen körde vi rakt genom ett regnväder som låg över Stockholm. Oj så mulet de var när vi landa. Nu har de iaf börjat spricka upp lite grann och solen lyser.

När vi åkte imorse var de inte ens 10 grader ute, men solen sken iaf. Nu regnar de tydligen för fullt. Åse ringde när jag satt å bråkade med min datorn. Hon var verkligen övertaggad på att jag skulle åka, själv så ville jag väl halvt bryta ihop. Ett tag senare ringde Jelle, då kändes de bättre. Är så skönt att bara prata om allt annat som inte har med USA att göra. Hann inte mer än lägga bort mobil så ringde Hanna. Hon var lite stressad stackarn. Hon åker ju nästa tisda, så de är en vecka kvar för hennes del. Men av "egen erfarenhet" så vet jag att sista veckan är som en berg å dalbana. Precis som just nu med andra ord. Ena stunden är man avslappnad å sitter och drömmer sig bort, andra stunden kommer verkligheten ikapp å man vill bara hem. Tänk om man kunde spola fram en månad då kanske allt känns mer "normalt".

Snart är klockan två. Då skulle nog Lovisa komma. Hon ringde igår, så nu ska vi träffas. Hon hade även lyckats hitta tre till som skulle med samma flyg. De blir nog bra. Nu ska jag avsluta här, men ni får har de så bra. Jag kommer ha kvar mitt gamla nr, ett tag till iaf. Så skicka gärna ett sms om ni ha lust!

Take care!

Detta är inget farväl

Känns som man skriver allt två gånger, men de blir ju som så när man måste uppdatera för dom på Apan också. Frågan som flest ställt idag, är nog: - Hur känns de?
   Ja, de känns skit ena minuten, spännade nästa, gråtfärdigt den tredje. Så var de slutar märker vi väl. De var jätte härligt att så många kom på en fika å pratade om allt och ingenting. Fick ju några presenter också. Raggrepliker av Jelle, alltiallo-kit av Jonsson å Kenny. Lite sensur i vissa delar av dom paketen! Sen så hade Hanna köpt en tröja som alla skrev på. Oj, vad jag kommer att sitta å glädjas åt den tröjan, samtidigt som tårarna rinner å saknaden blir större. Borde nog gå å sova med Tyra, sista natten i min säng nu, ska nog upp redan runt sju. Tyra känner verkligen på sig att något stort är på gång. För varje gång jag varit ute i helgen och kommit hem, så har hon kommit och pratat. Dessutom så har hon varje kväll hela veckan legat på sin kudde i sägen, iaf tills jag somnat.

Nä, nu måste jag verkligen i säng. Lär ju gråta konstant imorrn när jag lämnar huset å Tyra, sen så mamma på flyget. För att inte tala om dom 6h långa plågotimmarna på Arlanda! Ska försöka blogga så mkt som möjligt i veckan, men vi får se hur de går.

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

(He blir ingen bild, men jag ska kompensera senare!)

Ingen återvändo?

image10
Visa, internationellt körkort och enkel biljett till USA.

Ja som ni ser har jag nu pappersdelen färdig. Oj, hur ska de här gå? Hade lite ont i magen igår när jag fick reda på att dom inte hade skicka mitt pass från Stockholm än. Men på nått otroligt vis gick de snabbt med posten inatt så de hann upp. Annars hade jag inte fått resa alls på månda. Då hade jag nog blivit förstörd. Jag vill som komma iväg nu, för helt redo blir man nog aldrig. Har faktiskt lagt fram lite kläder, och ska nog lägga fram ännu mer idag, så att man bara kan börja stuva i de sen. Nått mer roligt som har hänt är att jag har fått mail från två tjejer som också åker på månda. En av dom, Lovisa, åker tillomed samma flyg =) Så vi ska träffas före incheckningen, de känns bra.

Åh, bara en helg kvar nu... Bra lr dåligt, svårt att avgöra. Maja ska iaf döpas imorrn, mysigt! Ursch, nu har ja verkligen inget vettigt att säga. Svamlar bara för att de känns sååå sjukt, far ja verkligen på månda? ett år i USA?? Ahh....aja, nu lr aldrig!

På upploppet..

Ja, hareligen vad tider går fort. Får ju som sagt när till Övik i lördas. Shoppade lite innan jag åkte ut till Bonäset och fick se Nils lilla hemlighet/olycka. Jag hoppas verkligen att försäkringsbolget står för den bilturen in i garaget. Huvudsaken är ju att Nils inte blev skadad. De var som skönt att vara där nere, men jag hade nästan ingen ork och hostan blev bara värre.

På söndan åkte jag å träffade kusin Camilla. De var jätte trevligt att bara sitta å prata om allt och inget. Började åka hem vid fyra för att komma hem, äta, packa om, säga hej till folk å åka vidare till stan. Hämtade min syster å for på lite flygplatscrusing, innan jag lämnade henne på jobbet. När jag kom tillbaka till lägenheten så satte jag mig i soffan å kände hur slut jag var på energi och ork. Förkylningen håller verkligen på ta mig helt.

Steg upp 4.45 månda morgon och gjorde mig klar för 08:a land. Flygturen gick jättebra tills vi började sjunka i höjd för landningen. De var som om någon satt med en kniv och högg mig i trumhinnorna. Värken i öron var obeskrivlig hemsk. Var säker på att dom skulle sprängas, ville bara sätta mig å skrika av smärta. Väl framme tog jag mig till stan å sedan vidare till Ambassden. Jag kokade i min svarta långbyxor å skjorta. De va ju ca 23 grader! Allt gick relativt snabbt å smärtfritt på Ambassaden, så jag å Hanna åkte in till stan. Orken var inte stor så vi kikade i nån affär innan vi åt lunch å reste till Arlanda. Vi satt som två slagna hjältar å stirrade rakt fram, tills vi fick gå ombord. Jag somnade ganska snabbt, och vaknade inte förrens smärtan kom igen i öronen. Rena matyren!

Idag har jag tagit ut sjukdag. Måste få nåt mot hostan som hjälper. Jag hoppas verkligen för allt i världen att jag slipper smärtan på månda...!

Ändrade planer

Igår skulle jag ha åkt till Övik en sista gång innan min avresa, men jag fick fara till läkarn ist. Öronvärken har bara blivit värre dom senaste dagarna och huvudvärken har kommit igen. För att inte tala om halsen. Han hittade inget speciellt, förutom att halsen var lite svullen, så jag fick avsvällande tabletter så trycket i öronen ska släppa. Annars lär de inte bli en kul flygresa på månda... Iaf så stannade jag hemma i Vännäs för att de kändes lika bra. Tur i oturen så var många vänner hemma så vi for och såg på bio igår kväll. De kändes lagomt ansträngande. Vi såg Rush hour 3, riktigt bra. Oj, vad vi skratta...HEHE!

Idag känner jag mig lite mer vaken å de känns redan som att tabletterna gör verkan, så jag ska göra ett nytt försök med min Öviks resa. Ska bli kul å träffa familjen Lundgren en sista gång å kusin också för den delen. Om hon nu är vaken imorrn *HAHA* Nu ska jag snart packa in mig i bilen och åka, måste bara lägga ner alla tabletter först. Får ju absolut inte glömma dom host dämpande sakerna! Måste kanske åka å tvätta av rutan å tanka lite också..hm. De blir nog fint.

Nu är de typ 8 dagar tills jag åker (9 om man räknar med måndan), hur ska jag hinna med tiden?

Bli inte sjuk, å ha de bra!!

Kram

P.s: Glöm inte att lämna kommentarer! =) D.s



En vanlig dag

Regnet de öser ner och de tok blåser ute. Men de är väl så de ska vara en höstdag eller?! Själv sitter jag här inne med båda datorerna igång och donar. Jag var till stan härom dagen och köpte en extern hårddisk, så nu kan jag äntligen tömma gam datorn. Blev ganska förvånad över hur mkt film och musik vi egentligen hade i dumburken. Har inte riktigt orkat kolla igenom allt utan tagit över de som såg intressant ut, sen får jag väl sitta någon kväll i USA när jag har lite å göra och tömma allt som inte är något att ha.

Annars så är jag arg på banken för att dom sa att mitt Visa kort skulle vara så bra. De är sämst oh jag kan inte betala från internet med de kontot. Måste nog gå dit imorgon igen och byta Visa kort, för jag orkar inte sitta och överföra pengar mellan två konton bara för att betala små saker. *SUCK*

Sen så har jag börja få mer ont i öronen och huvudet igen. Fick världens ont anfall igår kväll, så mamma vill att jag ringer Vårdcenralen imorgon så dom kan kolla öronen. Speciellt nu när jag ska flyga så mkt. *TYPISKT*

Ikväll ska jag ut med familjen nånstans å äta midda, sen blir de bowling...Trevligt. Åker nog ner till Övik en sväng imorgon så jag hinner träffa Familjen Lundgren och kusin mfl innan jag åker. Oj, jag hittar bara mer å mer jag ska hinna med. Frågan är bara hur...?!?!? Jag börjar nog med en match i Dot mot Jelle som just kom =)

Smart Frida!

Kram!

image11
Avslutar de hela med en bild från vårt boende i Östersund under yran.

Sista ute helgen innan USA!?

Nu har de redan gått nästan en vecka sedan jag skrev. Så här är väl lite smått å gott om vad som hänt.

Jag, Jelle å Linn var på bio i måndas å såg "Evan, den allsmäktige". En "må bra film", med mkt humor. Hade nog varit ännu roligare om de hade varit mer en 10 pers i salongen. Sen så blev jag sjuk på tisdan med halsont å huvudvärk. Vädret var kanon ute, men jag var totalt i botten å pallade bara att vara ute korta stunder. På de fick jag nog något knäpp i ryggen så jag var stel å öm nacken, vilken resulterade i mer huvudvärk å öronvärk, å svårt att sova. Då ville jag bara gå och gömma mig! Men de avtog mot slutet av veckan, och jag kunde börja svälja bättre, men hostade vid ansträngar. All denna sjuklighet skulle inte få förstöra min helg så jag å tjejerna åkte in till stan i fredas å kikade lite, innan vi gick förbi på Vattenfall å hämtade Emma. Kvällen fortsatte med en trevlig midda, följt av massa i ordning fixade av oss själva innan vi gick till TC. Där var de mkt folk å vi satt å pratade å myste i filtar på uteserveringen. Hel mysigt med andra ord.

Igår så var de mkt strul å prata om vad vi skulle på kvällen. Självklart så hamnade jag i mitten av alla. Men de gick ju som de också tillslut på nåt mirakulöst vis. Vi satt några stycken här söra å roade oss tills resten kom. Då packade vi in oss i två bilar å åkte till Stärkesmark/obygden, på en musikfest. Där var ett band just då som spelade Elvis låtar. Typ sex stycken dansade å resten bara satt. Jag å Jelle kunde inte hålla oss länge innan vi hackade på dom få dansarna, sen kom Nisse å Tomas, å sen resten. Å vi dansade å sjöng för fulla muggar. Även till de andra bandet som kom sen, som var de sista för kvällen. Vilket drag de blev!

Nu så här i efterhand sitter jag med ett leende på läpparna, öm i halsen å kan bara väsa fram några ord. Men de var helgen värd! Tack allihopa för helgen!

Kram

10 poäng till mig

Jag visade Sandra å Jelle igår lite bilder på min blivande familj, samt min flygbiljett. Å de va då en himla tur att jag gjorde de, för dom såg ju att jag ska flyga 16.35, inte 4.35. Hade missuppfattat de där med AM och PM. Så nu kan jag alltså flyga ner på måndan ist för söndan, gu så skönt. Tur att jag inte bokat den biljetten än, haha! Har haft mardrömmar att alla mina biljetter som jag bokar själv har blivi helt vajsiga.

I övrigt så ligger jag nog hyfsat bra till i allt i pappersväg. Måste bara in till stan och fota en visumbild, samt en bild till Internationella körkortet. Sen så idag har jag fixat min försäkring, vilket kändes som en mkt bra grej att ha.

Om vi ska prata om nå roligare än USA så hade jag en hyfsat trevlig helg. Fredan bestod av Rix fm festival, med många artister å lite dans. Mer dans blev de på lilla kajen bland alla bilarna. Tomas körde sina skivor med gamm musik, underbart!

Lördan gick jag, Emma å Mattias på Nolia. Där var de varmt å mkt folk. Köpte nya sockar, å lyssnade på Jan Bylund, kung! Vi grillade sedan hos Emma, mums. Lägg märke till vi var vänner hela dan! Jag lånade sedan hennes bil å åkte in å hälsade på Faster Donna å Mona tills grabbarna skulle när på kajen. Där nere var de inte alls så mkt folk. Hälften stod å väntade på Melody Club som var en timme försenad. Vi nöjde oss med nån låt, och gick vidare till pubältet. Där var de galet bra stämning till ett live band, å vi dansade som tok! Helgen avslutades igår med Surströmings midda i kvällssol med Sandra å Jelle, perfekt alltså.  Nu taggar vi för nästa helg tjejer!

Kram kram

image10
Så här såg de ut när Refreshment spelade i Övik, där jag inte var. Fick bilden per MMS av min kära kusin. Jag skulle stått där med dig, de hade gjort helgen total!

24 dagar kvar...

.... till julafton?
Så klart det inte är! Jag kommer förresten inte fira jul i år, eftersom min bliviande tillfälliga familj är judar och inte firar de. De känns väl lite hårt så där, men då längtar jag ännu mer ist till julen 2008!? Om vi ska se de hela positivt så slipper man den galna julhysterin med julklappar, å tjafs om var vi ska fira julen osv. Fast frågan är om de inte är värt de ändå när man sitter där den 24...?! För mig där borta blir de lite intressant å se all julskyltning i USA, om de verkligen är som på film, haha! Isof ska jag ställa mig mitti nån park, känna snön falla i mitt ansikte, sträcka ut armarna, titta upp och snurra runt, runt, precis som på film. Kanske tom göra en snöängel i puder snön. Undrar hur mkt snö dom har där borta, hm!? De har jag glömt att fråga, men de märker man väl. Lite läskigt när man har pratat med tre familjer, då kommer man inte ihåg vem som gjorde vad. Tror faktiskt att den här familjen inte brukade åka skidor, hoppas på de. Skidor är ju inte min passion. Hur som helst ska vi väl inte prata om snö nu när de fortfarande är sommar. Även fast de känns som den snart regnart bort. Svensk sommar ska väl va regning med små solglimtar ibland så vi kan klaga på värmen...hehe!

Jag måste förresten berätta att jag fyllt i alla papper som kom i sist. Lr en sida måste man göra på internet, så den har jag klar. Ska nog göra den imorgon uppe hos Emma å Mattias som har en skrivare inkopplad. Bokade dessuom flygbiljett till Stockholm, fram å tillbaka månda den 20:e. Vågade inte boka biljetten för den 26, de får bli av. Kan nog snart ändå ta helg med gott samvete. Citykalaset å Refreshments? I wish iaf...!

Ha de bra!

image7
Detta är sommar för mig! Alla lamporna på, å allsång i goda vännerslag, bättre kan de inte bli. Saknar dom stunderna så mkt, när man går förbi henne på där hon står på åkern, övergiven!

RSS 2.0