Easy like sundaymorning

Idag är en stor göra-inte-ett-skit-dagen, utan bara gå runt i mjukisbyxor, rufsig i håret och bara låta dagen passera. Precis som att jag inte hade något bättre för mig. Jag vet att jag förmodligen är lite slö dom övriga dagarna också när jag inte jobbar. Men då brukar jag iaf pyssla med massa småsaker. Idag läggs ALLT, allt, ALLT åt sidan. Idag är de VILODAG! *SKÖNT*

Veckan har passerat grymt fort, precis som jag ville att den skulle göra. En guldkant i vardagen blev en tripp till stan och träffa Linn. Väl behövligt och riktigt mysigt. Tog även en promenad med Zandra på freda eftermidda, sånt som gör mig glad också. Fredan fortsatte bra då även Eve kom till Vännäs. Var nog månader sen vi sågs sist. Så jag var glad och hade även en skön fredakväll.

Lördan var stress, stress och åter stress. Äkta Frida-anda. Kl 7.55 var jag på Tobacka för att vara barnvakt. Men eftersom jag hade dubbelbokning så tog jag med dem hem. Hade dagen välstrukturead i huvudet, men de sprack redan kl 10.20. Skulle då starta deras bil här hemma för att åka på affärn, men bilen startade inte. Den gör tydligen så ibland. Så de blev till att ringa Nisse, sen köra runt för att ladda bilen. Barnen somnade lite i bilen, vägrade sedan somna i vagnen när jag skulle baka tunnbröd. Lite nödlösningar tills vi var klar, då somna dom i bilen igen. Allt upp och ner och trött var jag. Mysigt, med tröttsamt. Tog en power-nap innan Nicke kom med midda. Jag har bra vänner! Sen var de vidare till Hanna. Kvällen blev bra, och de var trevligt sällskap. Fast de var vissa personer som fattades. Men man kan inte få allt.

Nu ska jag återgå till att göra ingenting!

Kram

Ps: 22 dagar kvar...D.s

Italia

Här kommer lite blandade bilder från dagarna i Italien. Tänkte först lägga upp de i dagordning, men de behövs ändå förklaring bakom de flesta. Så därför blandar jag hej-vilt..hihi!

                                                      

Hoppas ni hade en rolig stund med dessa bilder. Jag hade iaf de när jag tog dom. Dessa är verkligen inte dom bästa, de bör tilläggas. Men skoj ändå som sagt!

Ha de!

KRAM

Semester

Ja, då var min så kallade semestervecka över. De har verkligen känns som en semester där borta. Inga måsten och många intryck. Vissa dagar hade jag nog hellre bara velat strossa på stan med Hanna i alla roliga affärer, men man kan ju inte hinna med allt.

Sist jag skrev så hade vi varit i Novara och skulle på kvällen visa vårat bildspel på kommunhuset vägg. De skulle samtidigt vara den stora kvällsmarknaden som bara är 1 kväll/år. Dock tok regnade de för första gången den kvällen på över 20år, så allt blev inställt. Riktigt tråkigt!

Söndan begav vi oss till Streesa. En mkt fin ort vid en sjö och alperna. Helt underbart vackert var de. Men vädret var lite mulet, så de förstörd mycket! Senare på kvällen var de en kyrkprocession där dom firar sitt helgon. Dom har 3 vagnar i en parad som uttrycker olika bibliska berättelser, där ungdomar och barn är statister. Mäktigt! På en av vagnarna åker kistan med helgonet. Allt ska vara i en viss ordning, och alla ska gå speciellt efter "rang". Verkligen roligt att se.

Månda åkte vi till en vingård/borg. Mitt i en stad till en gubbe som visade var dom lagrade vinet, visade runt lite i borgen innan de blev vinprovning. Sedan blev de lite små bråttom till en Grappabutik som sålde lokala viner, grappa, whiskey och likörer. Jag stod och skrattade åt alla dom andra som sprang runt som yra höns och valde, samt provsmakade allt. Efter de blev de en avslutade lunch med gänget. På kvällen var de dags för något efterlängtat- Åsnerace! Vi från Vännäs fick stå på scen, som hedersgäster. Att ställa upp åsnor på ett led är inte lätt. Och sen när starten gick tyckte en att de var tjuvstart och hoppade av sin åsna och började skrika åt domarn. Åsnan sprang glatt iväg. Oj, så roligt. De var halv slagsmål i kommunhuset efteråt pga detta. Samma sak varje år. hehe. Vi åt sedan pizza med klubben innan vi gick och såg fyverkerierna som avslutade vår resa.

Flabb:arna åkte redan 04.30 från Cameri, utom jag. Jag reste med kommunfolket kl 6.30. Tidig morgon. Många timmar på flygplatser, och inte hemma förens 21.30. Lång dag med andra ord. Helt slut är jag idag, och hungrig. Är van att äta mycket pch länge där borta! Imorgon och på freda ska jag va hos Lena. Skulle allt vara skönare att vara ledig ;)

Just ja, de har hänt massor på boende-fronten i Fjollträsk, och jag har bilder jag vill visa. Men jag måste isäng nu! Så ni får vänta på de goda ;)

KRAM

Novara...FIna hus...

Me and my girl!

Posar med goooo glassen i Novara...hihi

Se vackert!

Idag fàr ni njuta av bilder! Tar sà làng tid att ladda upp! Imorgon blir de Alperna, bàttur, vàlsignade av àsnor infòr àsneracet pà mànda. Mycket intryck, mànga skratt, bra sàllskap.... Kànner mig sà lyckligt lottad!

CIAO

Tànkte bara skriva lite kort, nu nàr jag liks har tid.

Resan gick fint. Lite jobbigt att vànta bàde pà Arlanda och i Prag, men de gick fint. GRYMT SJUKT Hòga priser pà mat i Prag. Nàstan 240kr fòr en burgare à en Cola (2dl). òl pà 4dl, var billigare. Pà flyget spàrade de ur. All tròtthet à vàntan tog ut sin ràtt. Viktoria (pà nàringslivsservice) och hennes man och jag hade vàra egen lilla vàrld och gjorde narr av hògtalar ròsterna innan vi lyfte. Vissa làt ju som dom i Allà Allà Emliga armen, GRYMT KUL!

Mikael (Viktorias man) har skàmt ut mig fòr alla idag, sà hàmnd vàntar! Fòrslag? àse, hàlsa Jòrgen att Mikael (dà begrenstràle?) har varit hans trànare. Nàr Jòrgen gick i samma klass som hans bror Fredrik. Mikael hàlsar till Jòrgen!

Idag regnade de pà morgonen.Sà jag tog pà làngbyxor och roda skorna med sockar. Sen vid 10.30 sprck himlen upp. De var ungefàr samtidigt som vi skulle gè till den kànda konstnàren. Fruktansvàrt vilken vàrme. Gissar runt 33-35 grader. Imorgon satsar jag pà mindre klàder. Annars har vi mest gàtt runt. Titta, àtit och druckit vin till all mat. Hàrligt!

Gatorna àr smà och trànga, och alla kòr som om dom àgde vàgen! Ikvàll ska vi ha vàr analoga utstàllning, grymt snygg. Samt att de àr nàn festlighet med band à annat som spelar vid statshuset.

Just ja min familj. Min "mamma à pappa" àr trevlig, kan bara Itaienska. Dottern kan engelska, helt underbar hon ocksà. Sonen som skulle va sà snygg àr bortrest, suck. Sà jag har hans rum. Mamma Fransson bodde hàr fòrra àret...hihi!

Nu ska jag gòra mig klar...men fòrst bilder...

Alperna... Kan inte vrida bilden....

The gang. Han i orange tròja àr kontnàr, helt grym.
 
Mini bakelse

mer bilder kanske sen.
KRAM


Bye bye Sweden!

Om ca 6h går bussen från Vännäs. Borde jag kanske redan sova? YES!
Men de är Emmas fel, för hon kom ner och spelade Dot.  Väskan är iaf packad, eller necesär och 2 plagg fattas, men annars så. Hyfsat nöjd med hur mycket jag tar med mig. Bara 3 par skor :D

Dagen har faktiskt varit bra idag. Den började GRYMT bra och glad var jag. Sen kom baksmällen... Jag får kanske inte lägenheten jag var lovad. Hon har inte förens nu pratat med hyresvärden. Och hyresvärden tycker att hon inte har tillräckligt bra "skäl" varför hon ska hyra ut den. Typiskt Stockholmare. Om man vill flytta å bo med sin partner måste man väl få de?! Lite jobbigt iaf. Hon skulle försöka lösa de hela imorgon. Men hon ha tjorva så mycket på slutet att jag inte vågar lita på henne. Min tanke när allt gick så smidigt var just att de här går för bra för att va sant. Och mycket riktigt. Ska försöka tänka på lite annat i Italien och vila upp mig på vår "mini-semester/foto-resa".

Lite av vad vi ska göra i Italien:
* Utställning (En analog och en digital)
* Gatufest med efterfest kl.00.30 på prästens bakgård
* De årliga åsne-racet
* CHOKLADFABRIK, en världskänd som gör allt i choklad
* Och mycke mycke annat,hihi

Fattar inte att jag ska åka snart....iiiihh!

Måste bju på några bilder iaf...


Så goooo. båda två!

Sötare finns inte...

Nu ska jag sova. Kommer hem tisdakväll! ta hand om er!

KRAM KRAM

Ps: Vem vet, jag kanske uppdaterar från Italien under tiden ;) Ds

Hot n cold

Katy Perry sjunger nog om mig i denna vers:
"You, You don't really want to stay, no
You, but you don't really want to go-o
 You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in and you're out
You're up and you're down
"

Totalt förvirrad, totalt lost, toltalt ????
Mitt i jobb, just innan avresa och med tanke på skola och flytt får jag black-out. Trådarna är mycket korta. Som ikväll, jag åkte för att lämna ett brev och hämta kläder på Flabb. Kommer ner på Flabb (glömt lämna brevet), tar mina kläder och film till kameran. Pratar med Benny och dom andra. Går sedan till Hanna med hennes kläder. Benny ringer och säger att jag glömt filmen där nere. Går och hämtar de innan jag åker hem. Brevet ligger fortfarande kvar i bilen! Såna saker hela tiden! Jag vet att jag gör såna saker i vanliga fall också, men idag är de extremt. Kommer nog va så tills jag lugnat ner mig...ojoj!

Åkte ju som sagt ner till Övik i helgen. Satte mig på bussen och allt bara lättade. Känslan att lämna allt för ett tag är underbart. Verkligenheten hoppade på mig igen när jag kom hem. Så jag tog på Hilde på en promenad. Vi gick till Tord som fyllde år. Hilde charmade både Camilla, Tord, Hanna och Magnus! Så jag andades några timmar extra.

Idag har jag börjat packa in för Italien. Kommer nog ha lite med mig så jag kan välja där borta. För nu kan jag inte tänka! Mamma Fransson kom även med 2 flyttkartonger. Alla lakan och påslakan ska ner i en ikväll (Tur att klockan är lite, not!). Som ni ser så gör jag hellre allt annat än jag borde. 

Annars så gick de hyfsat bra på jobbet. Kväll å natt imorgon. Före de ska jag till Kerstin, växla pengar och försöka byta till abonnemang på mobilen. Good luck till mig.

Sen har jag boende i Stockholm. En 1a i 2-hand, för ni som missat de. Lite orolig. Hon sa att hon pratat med hyresvärden i fredas, men att värden skulle ringa upp henne igen, men inte gjort de. Jag hoppas min oro över det där är i onödan!

2dar kvar till Italien, 42 dar till Skolan..... Angående skolan så stod detta i mitt Välkomst brev som kom idag. Ligger till ett bildbevis! Hårda tider stundar......!


Tack för välkomstbrevet, nu har jag nått att se fram emot?! (NOOOOT, haha!)

KRAM

Ps: Imorgon ska dom kolla upp internet, YES. Mitt msn har gett upp också. BITTER! Ds.1 år...

För ett år sedan satt jag på en säng i USA. De var "första riktiga dagen" hos min värdfamilj och jag var lagomt förvirrad, trött och förväntas full på var året skulle bjuda på. Jag satt och läste dom senast nyheterna här hemma och fick en liten klump i magen av lastbils olyckan som hänt. Hoppades på att de gått bra för alla inblande. Efter en stund ropar Lauren nerifrån soffan och frågar vad jag vill ha för midda. Samtigt får jag sms från Sofia, och jag bara läser de om och om igen. De kunde bara inte stämma att Erik hade kört lastbilen och omkomit. De fanns bara inte. Allt blev bara tomt och jag gick ner och satte mig i soffan, allt snurrade. Lauren frågade vad jag hade haft för mig och jag berättade, kunde knappt tro mina egna ord. Efter den dagen kände jag hur skört livet var. Och tanken på att fler nära skulle försvinna från mig, medan jag var där borta var enorm. Har nog aldrig känt mig så hjälplös. Men trots allt måste livet gå vidare?!

Idag är jag både glad och lite sorgsen. Glad att de börjar lösa sig med boende, och ledsen att jag inte kan vara på flera ställen samtidigt. Lär nog vara borta dom 3 kommande helgerna. I helgen satsar jag på Övik, nästa vecka är jag i Italien och helgen på de förhoppningsvis i Skellefteå. Ska bli jätte kul att åka så mycket och se och träffa alla, samtidgt som jag skulle vilja vara hemma å dona och träffa alla här. Så jag for nog köra på tajt schema septembermånad, yes!

Helgen blev ett bevis på att jag kan trycka in en hel del på få dagar. Lördagen blev dock lite intensiv efter lite sömn, men riktigt trevlig. Jag tog igen mig på söndakväll efter att ha jobbat på Rally-sprinten och grillat hamburgare. Grilla hamburgare var ett riktigt hett-jobb. Tur att Nicke hjälpte till lite också.

Idag skulle jag vara effektiv innan jobbet. Gick nästan. Steg upp kl 9, precis som jag tänkt. Tog ur sängen, duschade, tvättade sängkläder (även mina nya som ska med i flytten). For sedan en sväng för att fråga om flyttlådor som jag ska få av Franssons, betalde maten på Torpgatan samt hämtade en "blankett/formulär" för ICA-kort (Ica-kort=Vuxen poäng,haha). Undra vad jag ska hitta på imorgon innan jobbet? De gäller att va strukturerad om detta ska gå ihop :P Hoppades på att jag skulle fått mer info om lgh, som jag var lovad. För då hade jag kunna planera, men icket. Ska iaf fota vårat hus imorgon.... hm. De ska tydligen värdas snart *SUCK*

Oj, vad mycket jag svamlat om. Som vanligt :D Men, ha de bäst!

Puss å kram


Bilden är från min USA-resa. Tycker bilder väcker många tankar.. Är livet enkelriktat?

Ps: JAG SAKNAR ALLA KOMMENTARER...........DS!

RSS 2.0